Isobel Barnes szilárdan tartja magát ahhoz, hogy nem hagyja, hogy férje korai halála elvegye tőle élete álmát a közös családról. A 22 éves nő szíve összetört, mikor férje, Luke 2019-ben, 34 évesen megkapta a diagnózist a szívizomgyengeségről. Ahogy telt az idő, Luke egészségi állapota egyre romlott, 2022 márciusában pedig felkerült a transzplantációs listára.

Ám 2022 novemberében állapota rosszabbra fordult, folyamatosan kórházban kellett lennie, amíg szívátültetésre várt. Ugyanezen év decemberében egy eszközt ültettek be neki, ami segített a szívének vért pumpálni.

2023 márciusában azonban Luke örökre lehunyta a szemét vérzés és többszörös szervi elégtelenség következtében.

Mielőtt elhunyt, a pár úgy döntött, hogy lefagyasztatják Luke spermáját, hogy Isobel éppen úgy alapíthasson családot, ahogyan azt mindig is szerették volna. “Mindig is tudtuk, hogy a halállal néz szembe, de családot akartunk. Sok ember nem annyire szerencsés” – mesélte Isobel.

Luke halála után Isobel utazásra indult, hogy tisztelegjen férje kalandkedvelő természete előtt. Körbeutazta Ausztráliát és Balit, és olyasmiket csinált, mint az ejtőernyőzés és a hőlégballonozás. Az első házassági évfordulójukon Isobel Bali egyik tengerpartján talált vigaszt, miközben a csillagokat bámulta.

“Nagyon keserédes volt. A buborékhotelben voltam és a csillagokat bámultam. Különleges volt” – emlékezett vissza a fiatal nő.

Miután visszatért Angliában, Nottinghamben lévő otthonukba, szembetalálta magát férje elvesztésének valóságával, és komolyan küzdenie kellett: “Újra kell teremtenem a saját életemet. Minden rá emlékeztet.”

Isobel most alig várja, hogy egy éven belül elinduljon a lombikprogram, és világra hozhassa közös gyermeküket. “Alig várom, hogy a kis Barnest a világra hozzam.” Bár a beültetés még nem kezdődött el, Isobel családja is izgatott már a baba érkezése miatt. “Az emberek már most Barnes babáról beszélnek, pedig még meg sem érkezett” – mondta Isobel.

Isobel tisztában van vele, hogy a halál utáni megtermékenyítés érzékeny dolog és tabutémának számít, ám mégis hálás a lehetőségért, hogy megkapja ezt a csodás ajándékot. Máris előkészületeket tesz a születendő baba érkezésével kapcsolatban, ruhákat készít és vásárol neki. “Kötöttem egy csomó ruhát neki, és az egyikre ráhímeztem azt, hogy apa” – árulta el Isobel.

Miközben Isobel lelkesen várja, hogy édesanya lehessen, elismeri, hogy a helyzete bonyolult Luke nélkül: “Szívszorító látni, ahogyan párok bejelentik, hogy babát várnak vagy babával hagyják el a kórházat.”

Elgondolkodott azon, hogy a döntése talán önzőnek tűnhet, de hangsúlyozta, hogy “Barnes babának lesz apukája. Nem lesz ott mellette, de mindent tudni fog róla.” Majd így folytatta: “Természetesen a legfontosabb dolog, amit életemben ezután tenni szeretnék, az az, hogy büszkévé tegyem a férjemet.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét