A hírhedt rosszfiúból évtizedek óta boldog házasságban élő családapává vált Rob Lowe (58) és Sheryl Berkoff (61) sminkes szerelme mintha csak a csillagokban lett volna megírva. A színész bevallotta, hogy ez a szerelem mentette meg az életét, és tette őt jobb emberré. Sok együtt töltött év után a szerelmük még mindig erős, napjainkban is ők Hollywood egyik legstabilabb párja.
Történetük szép példája annak, hogy a szerelemtől jobb emberré válhatunk.

Ha valóban az a sorsunk, hogy valakivel együtt legyünk, a szerelem történhet akár második látásra is. Amikor a 19 éves Rob Lowe és a 21 éves Sheryl Berkoff 1983-ban egy vakrandin találkoztak, nem igazán éreztek vonzalmat egymás iránt. Berkoffnak ezután volt egy sikertelen kapcsolata Keanu Reevesszel, Lowe pedig számos hollywoodi hírességgel folytatott viszonyt, például Winona Ryderrel és Melissa Gilberttel.

6 évvel később azonban a sors újra egymás útjába sodorta őket, mégpedig a Halálos barátság című thriller forgatásán. A filmben Lowe játszotta a főszerepet, Berkoff pedig sminkesként működött közre. A dolgok ekkor már másként alakultak köztük, és elkezdett formálódni a románc.

De ekkor sem ment minden simán. Lowe ekkoriban Hollywood rosszfiújának számított. Megvolt mindene: hírnév, fiatalság, elképesztő sárm – de mindez sok bonyodalommal is járt. Hírhedt volt a féktelen bulizásairól és arról, hogy igazi nőcsábász.

Berkoff azonban mégis ellopta a szívét, és tudta, ha nem változtat az életmódján, azt a kapcsolatuk nem élheti túl. A színész azonban eltökélte, hogy ez sikerülni fog neki, hiszen ez volt az egyetlen esélye. Bevallotta: “Azt éreztem, hogy ha valaha működhet valakivel, az biztosan Sheryl.”

1990. május 10-én ezért bevonult az elvonóra, és maga mögött hagyta a vad életformát. A színész elmesélte, hogy ez a felépülés segített neki igazán megismerni önmagát. “Megismered az igazi értékeidet, és elkezded az igazi életedet élni” – mondta.

Egy évvel később összeházasodtak. Erről Lowe úgy mesélt, mint az életének egyik legnagyobb csodájáról. “Olyan dolgokat látott meg bennem, amiket korábban soha senki.” A párnak 1993-ban született meg az első gyermeke, 2 évvel később pedig a második kisfiú is megérkezett a családba.

33 évnyi házasság után a pár kapcsolata még mindig szilárd, az egyik leghosszabb szerelem az övék Hollywoodban. A színész sosem mulasztja el a lehetőséget, hogy kifejezze imádatát párja iránt. A 31. házassági évfordulójukra ezt írta: “Még mindig úgy gondolom, hogy ő a legszebb, legőrültebb, legbonyolultabb, legszórakoztatóbb ember, akit ismerek. Ezenkívül pedig fantasztikus édesanya.”

Kétség sem férhet hozzá, hogy kettejük szerelme az égben íródott. Sokszor a vonzalom idővel elhalványul, de úgy látszik, az ő esetükben a számos nehézség csak még mélyebbé és még szorosabbá tette a kapcsolatot. A szerencsés férj nemrégiben ezt mondta: “Megmentette az életemet, tényleg.” Ezt a fajta kötődést pedig nehéz felülmúlni.

Lowe szerint nem a szenvedély a legszorosabb összetartó kapocs egy házasságban. Amikor a hosszú kapcsolat titkáról kérdezték, ezt válaszolta: “Ha van rá lehetőséged, hogy elvedd a legjobb barátodat, akkor tedd meg. A többi csak jön és megy. Én nagyon szerencsés voltam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét