A 7 éves Theo Easton ösztönzi az elfogadást az iskolájában. Theo tavaly kezdett lányoknak való ruhákat hordani otthon, idén pedig úgy döntött, a nyári szünet után kötényruhában megy iskolába. A társadalmi elvárások ellenére Theo a barátaitól és az iskolától is csak támogatást kap.

Édesanyja, Marion elmesélte, hogy Theo az iskolán kívül már több mint egy éve hord lányoknak való ruhákat. Átlagos kisfiú, aki szeret legózni és élvezi a játékot. Viszont nem érzi jól magát a fiús ruhákban.

Marion hangsúlyozta, hogy Theo fiúként azonosítja magát, de a lányos ruhákat jobban kedveli. Szerinte Theo 7 évesen még mindig kísérletezik, és még nem biztos benne, mit választ majd a későbbiekben.

Mikor Theo a legelső nap megjelent a lányoknak való uniformisban az iskolában, osztálytársai örömmel fogadták. Egyik barátja azt mondta: “Mi szeretni fogunk, mindegy, hogy mit viselsz, Theo.” Marion azt is megemlítette, hogy az iskola rendkívül támogató. Tanára még meg is dicsérte az öltözetét.

A pozitív fogadtatás ellenére, amiben Theonak része van, Marionnak a közösségi médiában kritikákkal is szembe kell néznie, főleg TikTokon. Ettől függetlenül töretlenül támogatja Theot, hiszen számára az ő boldogsága és jó közérzete fontosabb a társadalom ítélkezésénél.

Marion nem tudja, mit tartogat a jövő Theo számára a nemi identitása tekintetében, de ő elsősorban arra koncentrál, hogy fia boldog legyen. Szerinte Theo jó példát mutat felnőtteknek és gyerekeknek az elfogadásról és az egyéniségről, kiemelve azt, hogy nem a ruha határozza meg az embereket.

Marion reméli, hogy Theo története arra ösztönzi majd a szülőket, hogy jobban figyeljenek gyermekeikre, tartsák tiszteletben a döntéseiket, ezzel pedig hozzájárul egy befogadóbb és elfogadóbb társadalom létrejöttéhez. Theo üzenete egyértelmű: “Jól van, jól érzi magát és boldog.” Marion azt akarja, hogy az emberek megértsék, hűnek lenni önmagunkhoz jó, és bízik benne, hogy Theo is erre ösztönöz majd másokat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét