Sokféle módszer van, hogy a lehető legfiatalabbnak nézzünk ki. A szakértők szerint ehhez nélkülözhetetlen az elegendő alvás, a napfénytől való védekezés és a mindennapos edzés. De a 73 éves Vera Wang tippjei is jól jönnek, hogy a bőrödet, a testedet és az elmédet is fiatalosan tartsd.
Olyan, mintha egyáltalán nem fogna rajta az idő, ezért is érdemes megfogadni a tippjeit.

1. Babaolajat használ fürdéskor.

Vera Wang számos allergiától szenved, ezért nagyon meg kell néznie, hogy milyen termékeket használ. Mikor fiatalabb volt, főleg zuhanyzott, de most már gyakrabban fürdik kádban, elsősorban annak nyugtató hatása miatt. Az egyik legfontosabb dolog, amit a bőrével tesz, a hidratálás, ehhez pedig babaolajat használ. Szintén fontos számára a fényvédelem, kedvence a 30-as fényvédő faktorral ellátott hidratálókrém.

2. Vera szerint az, ha valaki produktív marad, szintén nagyban hozzájárul a fiatalossághoz.

A divatiparban eltöltött idő alatt sosem gondolkodott igazán a fiatalságon, hiszen “nap mint nap a világ leggyönyörűbb nőivel” dolgozik. Múzsaként tekint rájuk, és úgy véli, talán a produktivitás fenntartása is egy jó módszer ahhoz, hogy harcoljunk az öregedés ellen. Vera szerint az öregedés egy régimódi dolog, hiszen az embernek mindvégig folytatnia kell a tanulást és a fejlődést, ami pedig fiatalon tart.

3. Világoskék napszemüveggel óvja a szemét.

Munkája miatt folyamatosan a telefonját, a számítógépét vagy a tévét bámulja. Szerinte a szemet védő szemüvegek rendkívül fontosak. “Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert az ártalmak előbb-utóbb utolérnek minket.” Vera több mint 1000 napszemüvegből álló kollekciót mondhat magáénak. Akkor kezdte gyűjteni őket, mikor 1973-ban a Vogue szerkesztője volt.

4. A testmozgáshoz nála a kerékpározás és golfozás is hozzátartozik.

Vera szereti a súlyának megőrzését szolgáló edzéseket egyszerűen és gyorsan lebonyolítani. Nem emel 2-3 kilónál nehezebb súlyokat, és igyekszik a dolgot 5 perc alatt letudni. Egyik kedvenc mozgásformája a kerékpározás, szereti biciklivel járni a környéket, amikor csak ideje engedi. Az edzést viszont nem nagyon élvezi, ezért inkább golfozik, ami szerinte “szörnyű, de lelkesítő”.

5. A gyorsételekről sem mondott le.

Vera konyhájában van két tévé, külön hűtő a jégkrémeknek, az üdítőknek és egy egészséges ételeket tartalmazó hűtő. Van édességkamrája, külön tárolója a gabonapelyheknek és a narancsszínű ételeknek, mint a Cheetos és más chipsek, hiszen ezeket imádja.

Gyorsételeket is eszik: “Rengetegszer eszem McDonald’s-ban, és még McFlurryt is kérek hozzá Oreo keksszel.” Egyszer, egy napokig tartó fotózáskor mindennap a McDonald’s-ban ebédelt. “Tudom, hogy azt mondják, ártalmas, de szerintem nem az. Nem rosszabb, mint sok más élelmiszer, amit a boltban árulnak.” Vera a fánkokért is odáig van.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét