77 évesen a legendás pop ikon továbbra is dacol az idővel. Módszere pedig bárki számára elérhető: egy farmer és hosszú haj. Cher ma is meglévő vonzereje arra emlékeztet, hogy a kor csupán egy aspektusa a sokrétű életünknek.

Cher fiatalos kinézetének titka.

Cher állásfoglalása megkérdőjelezi a szépségről és az életkorról alkotott hagyományos elképzeléseket, hangsúlyozva az egyéni stílus és az önkifejezés fontosságát. A 80. évéhez közeledve a divatikon őszintén megosztotta a korát meghazudtoló kinézetének titkát: farmert hord és megőrzi hosszú haját.

“Nem tudom elhinni, hogy 80 leszek, mégpedig hamarabb, mint szeretném” – mondta egy interjúban. “És akkor is a farmeromat fogom viselni és hosszú hajam lesz, és ugyanazokat a dolgokat fogom csinálni, amiket mindig is csináltam” – mondta.

Részletesen beszélt elhatározásáról, hogy ragaszkodik a fiatalsága kellékeihez, a farmerhez és a hosszú hajhoz. Cher elárulta: “Emlékszem, mikor a barátommal, Paulette-tel arról beszélgettünk, mikor kell majd levágatnunk a hajunkat és mikor kell abbahagynunk a farmer viselését, mert akkoriban úgy tűnt, a nők ezt csinálják. És ez a pont még nem jött el.”

Cher az “eléggé lenyűgöző” génjeit édesanyjának tulajdonítja, Georgia Holtnak, aki 96 évesen hunyt el. “Nem tudom, hogy az, hogy nem érzed magad öregnek, fiatalít-e. Lépést tartok a trendekkel. Rengeteg fiatal barátom van. Vannak idős barátaim is” – mondta.

“Őszintén, nem próbálom fiatalnak érezni magam. Nem próbálok fiatal lenni. Vagyok, aki vagyok. Egyszerűen csak megvagyok” – tette hozzá az Oscar-nyertes zenei producer.

A fiatalság egyéb titkai.

A genetika és a plasztikai műtétek kétségkívül hozzájárultak Cher kortalan kinézetéhez. A popkultúra ikonjának azonban vannak más módszerei is, melyeket bárki elsajátíthat.

  • Cher – akárcsak Jennifer Lopez és más sztárok – mindenekelőtt távol tartja magát a káros szokásoktól. Szerinte ezektől a bőr elveszti színét, állagát, feszességét, és ráncok kialakulását eredményezi.

  • Az egészséges táplálkozást időnkénti nassolással tartja egyensúlyban, ez nagyon fontos Cher számára. Egy étrendhez tartotta magát egész karrierje során, ezzel őrizte meg 60 kg-os testsúlyát. Kerüli a húst, csak korlátozottan fogyaszt tejet és sajtot, de néha eszik édességet, például csokoládét.

  • Aktív életet él, elkötelezetten tartja magát az edzési rutinjához még így, a 70-es éveiben járva is. Hetente 5-ször kardiózik, edzője pedig nem hagy helyet a kifogásoknak. Ennek köszönhetően tudja könnyedén végig csinálni a koncertjeit és a fotózásokat.
  • Folyamatosan fejleszti önmagát. Cher elsősorban erős munkabírásának tulajdonítja fiatalos kinézetét. Úgy véli, hogy az aktív élet céltudatosságot ad neki, segít leküzdeni a szorongást, elősegíti az emberekkel való kapcsolattartást, azaz csökkenti a stressznek a bőrre gyakorolt negatív hatásait.

  • A híres énekesnő szereti a kozmetikai eljárásokat is, mint például a hajfestés. Cher sosem mutatkozott a nyilvánosság előtt ősz hajjal. Azt mondja, soha nem fogja hagyni, hogy a haja őszüljön. “Más nőknek ez belefér, de nekem nem.”

Megjelenése a 2022-as Párizsi Divathéten.

Cher továbbra is sokakat inspirál, nemcsak fiatalos külsejével, de teljesítményeivel is. Továbbra is a legteljesebb életet éli és jól érzi magát, miközben a rapper Tygával bulikra jár, illatkollekciókat dob piacra vagy részt vesz olyan eseményeken, mint a Párizsi Divathét. 2022-ben Cher emlékezetes szereplést nyújtott a Balmain divatbemutatóján. A popikon a márka kreatív igazgatója, Olivier Rousteing mellett állt a kifutón, könnyedén ellopva a reflektorfényt a profi modellek elől.

Szettje nagy visszhangot váltott ki, egy különleges szabású overált és hozzá rock and roll stílus kesztyűt viselt. A bőrcsizma, a feltűnő, ezüst szemfesték visszaidézte lehengerlő koncertjei hangulatát. Cher örömét fejezte ki, és úgy jellemezte az eseményt, mint a legjobb divatbemutatót, amin valaha részt vett.

Egy olyan világban, melyben az életkor korlátokat szab, Cher továbbra is dacol az elvárásokkal. Időtlen szépségével, az aktív életmód iránti elkötelezettségével és merész divatstílusával generációk számára jelent inspirációt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét