Amikor a 80-hoz közeledő Goldie Hawnról friss fotókat látunk, meg kell dörzsölnünk a szemünket. Óriási jógarajongóként bomba formában tartja magát, kiváló lelkiállapotban van, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy régóta képes őrizni a fiatalos kinézetét. De nem csak a rendszeres mozgás a titka. Goldie kidolgozta magának azt a tökéletes szépségápolási rutint, aminek hatékonyságára ő maga a legjobb bizonyíték.

A bőrápolási rutinja olyan egyszerű, mint az ABC.

Goldie nem vásárol felkapott kozmetikumokat, és lefekvés előtt nem kencézi egy órán át az arcát. Csak néhány krémre és a saját két kezére van szüksége a bőrápolási rutinjához. “Minden este megmosom az arcomat, majd kb. 3 percen át masszírozom, aztán bekrémezem, és megyek aludni. Reggel, mikor felkelek, ugyanezt megcsinálom.” A legjobb az egészben, hogy reggel és este ugyanazt a módszert alkalmazza, még gondolkodnia sem kell, hogy mikor melyik lépés következik.

Ez azonban még nem elég ahhoz, hogy ennyire ragyogóan nézzen ki. Van még néhány trükk a tarsolyában, de ezek is egészen egyszerűek: “Nem sok mindent csinálok. Egy darabig kókuszolajat használtam az arcomra. Az édesanyám citromot használt. Kifacsarta egy citrom levét, és bekente vele az arcát.”

A természetességre törekszik.

Goldie természetességen alapuló rutinjának itt még mindig nincs vége. Elárulta, hogy a hajszíne sem mesterséges. “Tudom, hogy furcsán hangzik, de sosem festettem a hajamat. Csak egyszerűen le szoktam öblíteni, mert nincs rajta semmilyen mesterséges anyag.”

Fiatalos bőrének titka, amit bárki alkalmazhat.

Goldie szerint az egyik titok, hogy nagyon óvja bőrét a napfénytől, és a hidratálásra is mindig ügyel. “Reggel felteszek egy kevés fényvédőt, utána pedig már csak a hidratálásra figyelek, valamint arra, hogy sok olajos ételt vagy olajat fogyasszak, és persze sokat mosolyogjak.”

Nem érdeklik a szépséghibái.

Goldie szerint a szépség nagyrészt a belsőn múlik. Nagyon könnyű elveszíteni a magabiztosságot, ha folyton másokhoz hasonlítjuk magunkat és csak a tökéletlenségeinkre figyelünk. Végül ezek a bizonytalanságok valósággá válnak. A hollywoodi sztárnak nagyon egyszerű megoldása van erre: “Sokszor rápillantok az arcomra, de nem vizsgálgatom. Nem vizsgálgatom az arcomat, a szépségemet.”

Lányának is azt tanította, hogy a szépség belülről jön – szó szerint.

Nem Goldie az egyetlen bizonyítéka annak, hogy ez a módszer működik. Valamennyi szépségtrükkjét átörökítette lányára, Kate Hudsonra is, aki szintén lenyűgöző szépség. Kate egész életében figyelte az anyukáját, és sok hasznos szokást sajátított el tőle.

Kate szerint mindketten nagyon odafigyelnek a táplálkozásra: “Szerintem nagyrészt azon múlik, hogy mit eszünk. Szeretem a zöld turmixot. Anya örökké zöld turmixot ivott. És egy teáskanál olívaolajat is mindennap fogyasztunk. Imádjuk ezeket a dolgokat, szeretünk játszani velük, de a lényege annak, amit az anyukámtól tanultam, az az életmódja. Mindig egészségesen és aktívan élt, és persze zöld turmixokat ivott.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét