Amennyiben eddig még nem próbáltad ki a virágokat a konyhában, nagyon izgalmas gasztronómiai kalandozást hagytál ki. Pótold sürgősen, akár italok, akár ételek elkészítéséről legyen is szó! Következzenek a legfinomabb ehető virágok.

8. Borágó virág

Ez a kifejezetten szép, égszínkék, csillag formájú virág ízében kissé az uborkára emlékeztet. Éppen ezért használták már az angol Erzsébet királynő idején, a 16. században is salátákhoz. Ugyanakkor frissítő italokba, koktélokba, limonádéba téve is kiváló és szemet gyönyörködtető.

7. Körömvirág

A szegény ember sáfrányaként is ismert növény íze valóban hasonlít a sáfrányéhoz. Ehhez egy kevés olajban kell megforgatni, így adja ki teljes aromáját. A nyersen fogyasztott virág íze jóval enyhébb, kicsit csípős, tojásételekhez kiváló.

6. Cukkini virág

A világossárga virágnak finoman édeskés az íze, mégsem elsősorban desszertekhez ajánlott. Pizzát, pestot kitűnően ízesíthetünk vele, de fogyaszthatjuk natúran, kecskesajt mellé is.

5. Csipkebogyó virág

Egyszerre édes és kesernyés, az áfonyához hasonlít az íze, ezért kiváló teákba vagy koktélokba. A friss csipkebogyó bimbót tedd egy pohár vízbe, és gyönyörködj benne, ahogy a szemed előtt bont szirmot.

4. Levendula

Talán az ehető virágok legismertebbje a sokak által kedvelt levendula. Édes, parfümös, elsősorban bimbóit érdemes felhasználni. Szórjuk belőle egy keveset a pezsgőbe, a desszertekre, csokoládé tortára. Fagylaltokkal kiválóan működik együtt.

3. Sarkantyúka virág

Enyhén borsos ízű, majdnem mint a vízitorma. Mouss-ok, carpacciok tökéletes kiegészítője, de salátákhoz adva is nagyon finom.

2. Kerti árvácska

Enyhén füves, mentás aromával rendelkezik ez a szép kis virág. Gyümölcssalátákba, fűszeres nyári koktélokba kitűnő választás. Ha krémsajtot kínálsz vendégeidnek, csak tégy rá egy-egy árvácskát, fogyasszák egészséggel!

1. Rózsa

Illata nagyon erősen virágos, de az íze ehhez képest meglepően gyümölcsös. Szinte bármilyen típusú ételhez felhasználhatók, a levesektől kezdve a salátákon át a lekvárokig, desszertekig. Kedvenc teádba is nyugodtan belefőzhetsz egy-két szirmot, hogy virágosabb legyen.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here