A Gyilkos sorok című sorozatból ismerhetik a legtöbben, de a brit-amerikai filmek egyik legkedveltebb alakja. Energikussága, pozitív életszemlélete rabul ejti az emberek szívét. De csak kevesen tudják, mennyi minden rejtőzik a mosolya mögött.
A következő megható történet erről a csodás színésznőről szól.

Karrierje szépen ívelt felfelé.

A Kelet-Londonban született Angela Lansbury a II. világháború alatt vándorolt ki családjával az Egyesült Államokba. Kiskora óta rajongott a könyvekért, a moziért és a színházért. Előadói tehetségét New Yorkban kezdte kibontakoztatni. Miután Los Angelesbe költözött, aláírt egy szerződést a Metro-Goldwyn-Mayer stúdióval. Együttműködésük során Angela 13 filmet készített. Sok kollégájával ellentétben karrierje zökkenőktől mentesen ívelt felfelé.

Fiatalon találkozott első férjével.

Még csak 19 éves volt, mikor férjhez ment Richard Cromwellhez. 1945-ben házasodtak össze, de kevesebb mint 1 év múlva szétváltak útjaik. Eleinte nem árulták el a szakítás okát, az igazságra csak évekkel később derült fény.

Házasságuk eleve kudarcra volt ítélve, de nem hagyott mély sebet.

A színésznő egyszer azt mondta, a korkülönbség nem jelentett problémát. A vonzó, nagyszerű férfiről, akibe fülig beleszeretett, azonban kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik. Angela azt nyilatkozta, ennek ellenére nem bánta meg a házasságukat, hiszen utána is jó barátok maradtak.

Karrierje kezdetétől egyre-másra jöttek az elismerések.

Már a színésznői pályája kezdetén bezsebelt egy Oscar-jelölést az 1944-ben bemutatott Gázláng című filmben nyújtott alakításáért. 5 Tony-díjat is nyert, és ezzel ő lett minden idők 2. legtöbbször díjazott színésznője. II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki címével tüntette ki 2014-ben jótékonysági és művészeti tevékenységéért. Ezzel egy olyan rangos csoportba került be, amelynek tagja Judi Dench és Maggie Smith is.

Egy másik férfi is elrabolta a szívét, és ez a szerelem már élethosszig tartott.

Egy sikertelen házasság és rengeteg szakmai siker után Angela újra szerelmes lett. 1949-ben mondta ki az igent az angol Peter Shaw-nak. Házasságuk több mint 50 éven át tartott, ami ritkaságnak számít Hollywoodban. Partnerek voltak a munkában és a magánéletben is. Ahogy egyszer mesélte, a mindent jelentették egymás számára, ezért tudott a házasságuk ilyen tartós lenni.

Végre rátalált a titokra.

Azt nyilatkozta, azért voltak ők olyan tökéletes pár, mert azonosak voltak az energiáik. Számukra nem léteztek megoldhatatlan problémák. Szerelmük és egymás iránti elköteleződésük szép példa volt a barátok és a kollégák számára is.

Férje elvesztése után sikerült újra megtalálnia a boldogságot.

Férje halála után a színésznő teljesen összeomlott. A veszteség depresszióssá tette. A CNN-nek adott interjújában azt mondta, nem akarta magára kényszeríteni, hogy úgy tegyen, mintha minden rendben lenne. “Tudtam, hogy ki kell várnom azt a pillanatot, mikor újra a felszínre kerülök, és meg kell találnom a módot arra, hogy orvosoljam ezt a mély sebet a lelkemben.” Végül ez a pillanat elérkezett, és sikerült folytatnia az életét. Tudta, hogy néhai férje is ezt szeretné, ezért képes volt újra mosolyogni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

3 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét