Mindannyiunknak megvannak a magunk hullámvölgyei, emellett azokkal is meg kell küzdenünk, melyeket a párunk él át. A következő történet elmesélője érdekes helyzetbe került barátnőjével, aki egy ártatlan avokádó miatt akadt ki rá.

A barátnőmmel nagyon jó a kapcsolatunk, sosem volt komoly veszekedésünk. Boldog vagyok, hogy vele élek, de a dolgok nemrégiben elkezdtek rosszul menni.

A barátnőm 24 éves, és az utóbbi időben furcsán kezdett viselkedni. Gyakran panaszkodik arra, hogy rosszul érzi magát, néha hány is reggelente. Emellett többet eszik, mint szokott, még olyan ételeket is, amiket egyébként utált. És nagyon szeszélyes lett.

Egyszer elmentünk vásárolni. Megvettünk minden élelmiszert, amire szükség volt, aztán hazajöttünk, és rájöttünk, hogy elfelejtettünk avokádót venni a pirítósához. Ledobta a szatyrokat a földre, megfogott és kitaszigált a házból. Becsapta az orrom előtt az ajtót, miközben sírva és hisztérikusan azt kiabálta: “Menj és hozz nekem avokádót! Avokádót akarok!”

Meg se tudtam szólalni. Azelőtt sosem viselkedett így. Tudom, hogy nem kellett volna elfelejtenem avokádót venni, de miért kell ebből ekkora ügyet csinálni?

Járjatok utána, hogy egészséges-e.

A reggeli rosszullét, az étvágy megváltozása és a kedélyhullámzás különböző egészségügyi problémák jelei lehetnek. Kérd meg, hogy menjen el orvoshoz, hogy kizárjátok az orvosi problémákat. Lehet, hogy pszichés problémái is vannak, és ezek miatt érzi ilyen rosszul magát. Jobb, ha mielőtt szakszerű segítséget kértek, hogy a megvélő probléma ne tudjon súlyosbodni.

Légy türelmes és megértő.

Ha a párod egészsége rendben van, lehet, hogy olyasmin megy keresztül, ami nagyon kiborítja. Beszélj vele, és próbálj rájönni, mi bántja. Meg kellene nyílnia és ki kellene adnia, amit magába zár. Ha ő nem próbál beszélni veled, tedd meg te az első lépést, hogy megoszthassa veled az aggodalmait. Lehet, hogy a probléma veled kapcsolatos vagy a munkájával.

Beszélgess vele.

Éreztesd vele, hogy mellette állsz és szeretnéd megérteni, mi történik vele. Ha megbánt a viselkedésével, kérd meg, hogy ne tegye újra, mert ez fáj neked. Ne hibáztasd és ne alázd meg az érzelmei miatt. Még ha egy avokádó miatt is akad ki, az nem jelenti, hogy a gondjai jelentéktelenek. Számára ez nagy dolog, és rá kell jönnöd ennek az okára.

Biztosítsd az elköteleződésről.

Emlékeztesd rá, hogy elkötelezett vagy a kapcsolatotok iránt, és tudasd vele, hogy készen állsz arra, hogy együtt küzdjétek le a kihívásokat. Ezzel biztonságérzetet adsz neki. Töltsetek együtt minőségi időt, és csináljatok olyasmit, amit mindketten élveztek. Ezáltal erősödik a kapcsolatotok, és kimutathatod a szerelmedet, odaadásodat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét