Sofia Sanchez elhivatott támogatója a Down-szindrómásoknak, története pedig sokakat inspirál. Sofia szülei születésekor elhagyták őt a betegsége miatt, de később felfigyelt rá egy kedves amerikai pár, akik örökbe is fogadták. Sofia élete a Down-szindrómával különleges látásmódot adott neki, és képességet ahhoz, hogy kiálljon magáért és azokért, akik olyanok, mint ő.

Minden nehézség ellenére képes volt szerető családra lelni.

Sofia szerető családra talált az akadályok ellenére is. Minden azzal kezdődött, hogy Jennifer és Hector Sanchez rábukkant egy fotóra egy olyan szervezet honlapján, amelyik otthont keres Down-szindrómás és más speciális igényű árvák számára az egész világból. A párnak már volt három fia – az egyik Down-szindrómás – és tovább szerették volna bővíteni a családot.

Átgondolva a speciális igényű gyermekek nevelésében szerzett tapasztalataikat, úgy gondolták, tudnak gondoskodni egy másik rászoruló gyermekről is, és Sofia fotóján megakadt a szemük. “Születésekor elhagyták – mesélte egyszer Jennifer. – Úgy éreztük, mivel mi már tudjuk, milyen egy Down-szindrómás gyereket nevelni, miért ne fogadjunk örökbe egy másikat is, és adjunk szerető otthont Sofiának, Joaquinnek pedig egy testvért, aki olyan, mint ő.”

Úgy nevelték, hogy képes legyen kiállni magáért.

Két speciális igényű gyermek anyukájaként Jennifer Sanchez a közösségi oldalát használja arra, hogy felhívja a figyelmet a betegségre és megossza a család tapasztalatait. Arra biztatja a gyermekeit, hogy legyenek bátrak és álljanak ki magukért, ez vezette Sofiát arra, hogy lelkes szószólója legyen a Down-szindrómásoknak. Sofia még modellként is dolgozott és számos nemzetközi reklámkampányban és hirdetésben szerepelt.

“Idén arra gondoltam, talán itt az ideje, hogy az emberek a gyermekeimről halljanak, ne rólam. Ki lenne jobb arra a célra, hogy felhívja a figyelmet, ha nem egy Down-szindrómás?” – osztotta meg Jennifer.

Helyreigazítja az állapotával kapcsolatos tévhiteket.

Sofia sikeresen oszlatja el azokat a tévhiteket, melyek az állapotával kapcsolatban élnek az emberekben, és hívja fel a figyelmet a Down-szindrómára. Szerepelt számos kampányban, hogy megcáfolja az emberek elképzeléseit ezzel kapcsolatban.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című filmben Sofia olyan színészek mellett tűnik fel, mint Hunter Schafer, Viola Davis, Peter Dinklage vagy Rachel Ziegler.
Jennifer úgy véli, Sofia üzenetét meg kell osztani, hogy feltáruljon előttük a tökéletlenség, a fogyatékosság vagy a Down-szindróma szépsége.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét