Vannak olyan időszakok, amikor ügyesen kell egyensúlyoznunk a munka és a magánélet között. A sztárok esetében ez még bonyolultabb, hiszen nagyon sűrű a napirendjük, ezért nehéz együtt élniük olyasvalakivel, aki átlagos életet él. Matt Damon azonban az érzelmeit helyezte előtérbe, mikor beleszeretett Luciana Barrosóba, a családja tagja lett, és sikerült megtalálnia az egyensúlyt a munkája, valamint a feleségével és a lányaival eltöltött idő között.
Elmeséljük, hogyan találkozott Matt Damon a feleségével és mit szeret leginkább a családjában.

Matt Damon Miamiban ismerkedett meg Luciana Barrosóval. A nő pincérként dolgozott, és egyedülálló anyaként nevelte 4 éves lányát, Alexiát. Damon egy filmet forgatott ott, és miután adott néhány autogramot és váltott pár szót a rajongókkal, elkezdett beszélgetni a lánnyal.

Barroso így emlékszik vissza: “Azonnal megvolt köztünk az összhang. Könnyen tudtunk beszélgetni egymással, kellemes volt az egész. Mikor találkozol valakivel, akivel összhangban vagy, az látszik. Ezen az sem változtatott, hogy ő egy filmsztár. Számomra csak Matt volt.”

Mikor Matt később randira hívta, Luciana azt mondta, haza kell mennie, hogy megnézze a 4 éves lányát. A nő legnagyobb meglepetésére a színész így reagált: “Imádom, hogy anyuka vagy és hogy számodra ez mindennél fontosabb.” Ezzel azt is kifejezte, hogy számára nem jelent akadályt, hogy a nőnek már van gyermeke. Miután összeházasodtak, még 3 lányuk született, akiket erősnek és együttérzőnek neveltek.

2005-ben összeházasodtak, majd néhány év múlva úgy döntöttek, megújítják az esküjüket. Damon egy interjúban elmondta, hogy igazán nagy ünnepséget szeretnének, amin az egész családjuk részt vesz. A bátyját – aki már 20 éve házas volt – is megkérdezte arról, mi a hosszú és boldog házasság titka. Ő pedig röviden így válaszolt: “Én nagyon szerencsés voltam.”

Mivel Damon nem egy színésznőt vagy más közismert embert vett el, azt reméli, csendes, a médiától elzárt életet élhet. Megosztotta azt is, hogy bár feleségével csak ritkán tud randevúzni, azért mindig keresik a lehetőséget, hogy együtt tölthessék az estét, miután elhozták a lányokat az iskolából.

“Van egy két hetes szabályunk – mesélte egyszer Damon –, két hétnél tovább nem vagyok távol. Úgy gondolom, a lehető legtöbbet kell azzal a személlyel lenned, akit szeretsz. A feleségem a lelki társam. Nem szeretem, ha nem lehetek vele.”

Családjával kapcsolatban Damon elmondta, sosem hitte volna, hogy csupa nő fogja körülvenni, ez a helyzet pedig mindennap új tapasztalatot jelent számára: “Nagyon sokat tanulok, nem utolsósorban azt, hogy a lányok mennyivel okosabbak.”

Hozzátette: “Azt hittem, lesz esélyem a lányokkal szemben, de aztán a 2 éves lányom teljesen az ujja köré csavart, és ő tisztában van ezzel. Ha 2 évesen ezt megtehetik velünk, később már tényleg semmi esélyünk.”

Damon az apaság érzését a Grincshez hasonlította, de jó értelemben: “A szív az ötszörösére nő, ilyen érzés volt apává válni. Olyan módon tágult ki a szívem, amiről azt hittem, nem is lehetséges. És ez egy pillanat alatt megtörtént.”

Lányai iránti szeretete nagyon erős. Magára is tetováltatta a nevüket a születési sorrendjük szerint: Alexia, Isabella, Gia és Stella. Előzőleg már a felesége nevét is magára varratta, hiszen vele akarja megosztani az életét.

Matt Damon rajong a felesége személyiségéért, azért is, mert korábbi házasságából született lányát egyedül nevelte. Azóta a 3 közös lányuknak olyan értékeket igyekeznek átadni, amelyek egész életükön át velük maradnak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here