Mikor egy boldog pár eldönti, hogy gyerekeket vállal, szeretetben és gondoskodással tervezik felnevelni őket. A következő történet főszereplője azonban egy olyan férfi, aki családjában a legnehezebb helyzetben találta magát. Két kislánya most felesége szívtelen döntése miatt szenved. Érzelmekkel teli posztja sokakat megdöbbentett.

A férfi és felesége eleinte boldogan éltek.

A kétségbeesett férfi a közösségi médiában osztotta meg történetét. Sokan nem tudták magukban tartani érzelmeiket, miután elolvasták.

Történetét azzal kezdte, hogy feleségével főiskola óta vannak együtt, és nem sokkal diploma után házasodtak össze. Nem sokkal azután, hogy összejöttek, a nő elmondta, hogy nem igazán szereti a gyerekeket. A férfi ettől kissé csalódott lett, de nem nagyon foglalkozott a dologgal. Akkoriban ez még nem zavarta, boldogok voltak ketten, és az életük egy darabig tökéletes volt.

Aztán a felesége fogamzásgátlója kudarcot vallott, ez 6 évvel ezelőtt történt. A férfi azt mondta, bármilyen döntést is hozott volna a felesége, ő támogatta volna. A felesége hezitált egy ideig, majd úgy döntött, megszüli a gyereket, a párból pedig szerető szülők lettek.

Később a feleség úgy döntött, szeretne még egy gyermeket, így megszületett a második lányuk. Most a gyerekek 5 és 3 évesek, a férfi szerint tökéletesek. Mindketten jól viselkednek és korukhoz képest nagyon érettek.

A feleség odaadó anya volt, minden idejét a gyerekeknek szentelte.

A férj elmesélte, hogy felesége főállású anya volt, ám az ő munkája havonta egy hétre más városba szólította őt, a hónap többi részében pedig 9-től este 6-ig tartózkodott más városban a munkája miatt. Mióta összeházasodtak, ez volt a menetrend náluk. A férfi hozzátette, hogy jól keres, nem voltak soha anyagi gondjaik.

Az elmúlt néhány hónapban azonban a férfi észrevette, hogy valami nincs rendben a feleségével. Elsősorban ő viselte a lányok gondját, de nemrég teljesen a férjének adta át a gyerekekkel kapcsolatos feladatokat, mikor otthon tartózkodott. A férfi nem bánta, hogy több időt tölt a gyerekeivel, de ennél többről volt szó.

Mikor a férj otthon volt, a feleség abszolút nem foglalkozott a gyerekekkel. Ha bármit kértek tőle, azt felelte: “Szóljatok apátoknak!”, majd visszament a hálószobába, magára zárta az ajtót és elzárkózott tőlük. A férfi kérdezte, hogy minden rendben van-e, és a nő mindig igennel válaszolt, egészen a bizonyos estig.

A férj élete egy pillanat alatt a feje tetejére állt.

Egyik este, mikor lefektették a gyerekeket, a nő odament és leült hozzá az asztalhoz. Elkezdett arról beszélni, milyen jó dolgokat csináltak a házasságuk előtt és közvetlenül utána, mennyi kalandban volt részük, felidézte a közös emlékeiket. “A lányok születése előtt bármit megtehettünk, amit csak akartunk. Bárcsak újra úgy lenne” – mondta a nő.

A férfi megkérdezte, mégis hogyan érti ezt. A nő némi vívódás után bevallotta, megbánta a gyerekeket. A férfi elmondta, hogy időnként ő is túlterheltnek érzi magát, de attól még szereti a lányait. A nő csak hallgatott. Valamit motyorgott, a férfi pedig kérte, ismételje meg. Erre a nő azt kiabálta: “Én nem szeretem őket!” – majd zokogni kezdett.

A férj sokkot kapott. Csak ült ott tátott szájjal. A nő összeszedte magát, és újra beszélni kezdett. Elmondta, hogy ügynökségeket keres az örökbeadáshoz, és egyikkel már fel is vette a kapcsolatot. Eltervezte, hogy túlad a gyerekeken. A férfi tovább hallgatta, de túlságosan döbbent volt ahhoz, hogy bármit is szóljon, miközben felesége arról beszélt, milyen csodálatos lesz, hogy újra visszakapják az életüket, és milyen fantasztikus lesz a kapcsolatuk, ha már nem lesznek gyerekeik.

A férj válaszúthoz érkezett.

A férfi úgy érzi, nincs sok választási lehetősége: ügyvédet keres vagy pszichiátert. Talán mindkettőt. Nem tudja, hogy a felesége mentális problémákkal küzd vagy egyszerűen csak ennyire szörnyű ember.

Bevallotta, haza sem akar menni hozzá. Soha többé. Szerinte a válás a legjobb döntés, de egyedül nem tudja gondját viselni a gyerekeknek. Még nem döntötte el, hogy felhívja-e a feleségét vagy rögtön adja be a válókeresetet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét