Ez a bátor transznemű férfi nagy utazásra indult, hogy valóra váltsa álmát és szülő legyen. Amikor azonban büszkén osztott meg képeket az imádni való ikreiről, az online reakció más volt, mint amire számított.

Mindig is az volt a célja, hogy átélje a szülői lét örömeit.

Aaden Darr története önmaga megtalálásáról és az önmagáért való kiállásról szól – minden nehézség ellenére is. Az eredetileg nőnek született Aaden 16 évesen jött rá, hogy transznemű. Ezt a felismerést az indította el benne, mikor érezte, hogy nem a férfiakhoz, hanem a nőkhöz vonzódik. Ekkor indult el az önfelfedezés útján.

A nyugat-virginiai Charlestonban élő Aaden nehéz időket élt meg, miután felvállalta transzneműségét. A középiskolában a többiek nem bántak kedvesen vele, ezért nehéz döntést kellett meghoznia, és az iskolát otthagyva tanulmányait otthon folytatta tovább.

De Aaden nem hagyta, hogy bármi is visszatartsa. 18 évesen elhatározta, hogy hormonterápián fog részt venni, hogy fizikailag is férfivá alakuljon át. Ez egy nagy lépés volt, ami megmutatta, hogy mennyire elkötelezett amellett, hogy hű legyen önmagához.

Mikor elérte a 18 éves kort, Aaden úgy döntött, elmegy tanácsadásra, mielőtt belevágna a hormonkezelésbe. De aztán meggondolta magát. Rájött, hogy nagyon-nagyon vágyik biológiai gyermekre, ezért nagy döntést hozott: “Mikor eldöntöttem, hogy szeretnék biológiai gyereket, rögtön leálltam a tesztoszteronnal, és felkerestem egy családtervezési klinikát.” Belefogott küldetésébe, hogy valóra váltsa álmát a kisbabájáról.

Aaden így emlékszik vissza: “Mikor rájöttem, hogy gyereket akarok, arra gondoltam, milyen bátor voltam egész életemben, és megtettem olyan dolgokat, amikről az emberek azt mondták, nem fogom tudni.” Hozzátette: “Akkor miért ne törjem át a nemi normákat még jobban, ha ez az, amit tenni akarok?”

Világra jöttek a babák.

Miután túl volt 5 sikertelen mesterséges megtermékenyítésen, az orvosok sokkolták Aadent: azt mondták, hetedjére nem próbálkozhat. De akkor valami hihetetlen dolog történt. Aaden nem hitt a füleinek, mikor az orvosok közölték vele, hogy várandós a 6. megtermékenyítés után. 2020 augusztusában azt is megtudta, hogy ikrei fognak születni.

Ám a dolgok elkezdtek változni. Ahogyan a terhesség egyre előrehaladottabb lett, úgy Aaden teste is változásnak indult. Aaden számára nem volt kellemes az új testével kilépni az utcára. Visszagondolva erre még mindig rémesnek érzi: “Néha féltem nyilvánosan megjelenni terhesen.”

2021 áprilisában Aadennek császármetszése volt, és mikor végre a karjaiban tarthatta ikreit, érzéseit nem is tudta szavakba önteni. De ezzel együtt rátört az aggodalom is: “Néha felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon tudom-e biztosítani a női oldalt a számukra. De egészét tekintve a legnehezebb része a transzszülőségnek az, hogy mit gondolnak rólam mások.”

Az emberek ítélkeznek felette a döntése miatt.

A dolgok némiképp fordulatot vettek, mikor Aaden úgy döntött, hogy megosztja a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos utazását az interneten. Annak ellenére, hogy büszke volt erre és az ikreire, néhányan ezt másként látták. Aaden elmesélte, hogyan kritizálták és milyen bántó megjegyzéseket tettek, miután elmondta, hogy két kétéves kislány biológiai szülője.

Támogatás helyett idegenektől kapott kommenteket, akik azt hitték, jobban tudják nála, hogyan kéne élnie az életét. Ilyen véleményeket is olvasott: “Férfiak nem tudnak szülni.” vagy “Szegény gyerekek.” és hasonlók érkeztek kommentben.

De nem csak negatív vélemények voltak. Voltak, akik tökéletesen megértették őt, és egyáltalán nem találták furcsának, amit tett. “Fantasztikus apuka leszel” – írták neki.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét