Évtizedeken át élt az a meggyőződés, hogy a férfiak kívánatosabbnak tartják a hosszú hajú nőket. Ebben nagy szerepe volt az evolúciós pszichológiának és a popkultúrának is. Egy tanulmány szerint azonban a rövid haj csupán más, de nem rosszabb a női vonzerő szempontjából. A hosszú hajú nőket egészségesebbnek és intelligensebbnek tekintik, míg a rövid hajat a gondoskodással és a nőiességgel kapcsolják össze. De ennél jóval több oka van annak, amiért a férfiak igenis kedvelik a rövid hajú nőket.

1. A rövid haj mindig figyelemfelkeltőbb.

A rövid haj kitűnik a tömegből, a férfiak mindig észreveszik. Állítják, a rövid haj nem olyan átlagos, mint a hosszú, ettől különlegessé válik számukra. Ha egy nő bevállal egy extra rövid frizurát, az ellenállhatatlan tud lenné és mindenképpen magára vonzza a tekintetet.

2. Jobban látszik az arc és a nyak.

Divatbemutatókon észrevehetted, hogy a hosszú hajú modellek haját hátrakötik, hogy az arcukat a lehető legjobban megmutassák. Ennek az az oka, hogy a hosszú haj zavaró lehet és elvonhatja a figyelmet a nőies vonásokról. Úgy tűnik, ezzel a férfiak is egyetértenek, hiszen az arc és a nyak nagyon vonzóak számukra, a rövid haj pedig engedi látni ezeket a részeket.

3. A rövid haj a szép hírességekre emlékezteti a férfiakat.

Sok gyönyörű, híres nő visel rövid frizurát, ez pedig élénken működő asszociáció a férfiak agyában. Mikor megkérdezik őket, hogy tetszenek-e nekik a rövid hajú nők, szívesen sorolnak fel olyan hírességeket példaként, akik nekünk, nőknek is kiváló inspirációk arra, hogy bevállaljuk a rövid frizurát.

4. A rövid hajú nők nem bíbelődnek annyit a frizurájuk elkészítésével.

Gondolj csak bele, mennyi idő elkészíteni egy frizurát hosszú hajból. Kész küzdelem a hajszárítóval, aztán egyenesíteni vagy éppen göndöríteni kell, a termékek ára pedig, amit egy hosszú hajú nő a frizurájára költ, elrettentő lehet a férfiak számára. Azt pedig egyáltalán nem szeretik, ha egy nőre órákat kell várni, hogy elkészüljön. Tehát, a rövid haj a nyerő!

5. Rövid haj egyenlő magabiztosság.

Nem minden nő képes rövidre vágatni a haját. Bátorság kell hozzá, de még inkább magabiztosság. A férfiak pedig a magabiztos nőkhöz vonzódnak, a rövid haj pedig egyből elárulja nekik, hogy a nő rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.

6. Nincs útban.

Meglepő, de a férfiak azt is fontos szempontként jelölték meg, hogy a rövid hajú nőkhöz jobb hozzábújni. A tincseket nem kell folyton a szájukból és a szemükből eltűrögetni, nem beszélve arról, hogy a lakás sincs tele hosszú hajszálakkal. Ez tényleg praktikus!

7. Azt jelenti számukra, hogy a nő törődik a külsejével.

Senki sem véletlenül lesz rövid hajú. Ha egy nő bevállalja, hogy levágatja a haját és meg is tartja ezt a frizurát, az azt mutatja, hogy foglalkozik magával. Ez pedig nagyon fontos a férfiaknak, hiszen vonzó tulajdonság, ha valaki ügyel a megjelenésére.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here