Szívszorító történet következik egy nőről, akit a saját férje szégyenített meg. Sürgősségi császármetszést végeztek rajta, a férje pedig ahelyett, hogy hálás lenne neki és támogatná, azt mondta, hogy a heg a hasán visszataszító.

32 éves nő vagyok, és császármetszéssel szültem a lányunkat 2 évvel ezelőtt, mert csak így lehetett megmenteni az életét. A műtét miatt egy vízszintes heg van az alhasamon.

A 35 éves férjemmel őszintén beszélgettünk a testünkről, és ő bevallotta, hogy undorodik a császármetszéses hegemtől. Azt mondta, még mindig szeret és vonzónak talál, de a heget taszítónak találja. Azt mondta, bárcsak természetes úton szültem volna vagy kisebb lenne a heg.

Ledöbbentem, és nagyon fájtak a szavai. Mondtam neki, hogy ez a heg arra emlékeztet, hogy az életemet kockáztattam azért, hogy a világra hozzam a lányunkat, és hogy ezért neki hálásnak kellene lennie és támogatnia kellene engem, nem pedig ítélkeznie és ilyen sekélyesnek lennie. Mondtam neki, hogy el sem tudja képzelni, milyen fájdalmas és traumatikus volt számomra a császármetszés, és milyen nehéz volt utána a gyógyulás. Mondtam neki, hogy azért kellene szeretnie, aki vagyok, nem azért, ahogy kinézek.

Bocsánatot kért, és azt mondta, nem akart megbántani, csak őszinte volt. Azt mondta, nem tud azon változtatni, hogy így érez, és arra kért, értsem meg az ő nézőpontját is. Reméli, hogy tovább tudunk lendülni ezen, és nem lesz hatással a kapcsolatunkra.

Még mindig dühös vagyok emiatt. Úgy érzem, mintha nem értékelné, amin keresztülmentem, nagyon felszínes és érzéketlen. Nem tudom, hogy meg tudom-e bocsátani neki, hogy ilyen fájó dolgot mondott.

Tévedek, hogy összetört a szívem, amiért a férjem gusztustalannak találja a legnehezebb és legdicsőségesebb élményünk fizikai nyomát? Úgy érzem, agyonnyomnak a szavai, és nem tudok megbirkózni az érzelmi következményeikkel.

A császármetszés után maradt heg nem undorító.

Nem a te hibád, hogy dühösnek és összetörtnek érzed magad a férjed szavai miatt. Az érzéseid teljesen érthetőek.

A császármetszési heg nem gusztustalan. A bátorság, az erő, a szeretet jele. Átmentél egy nagy műtéten, hogy világra hozd a lányodat, és erre büszke lehetsz. A heg hozzád tartozik, arról mesél, hogy hogyan áldoztad fel a testedet a babádért. Gyönyörű és erőteljes szimbóluma az anyaságnak.

Ahogy a férjed reagált a hegre, abban semmi korrektség és tisztelet nincs.

A férjed reakciója nem korrekt és nem tiszteletteljes. Meglehet, hogy őszinte volt, ugyanakkor sekélyes és érzéketlen is.

Meg kellett volna fontolnia, a szavai hogyan fognak hatni rád, és hogyan ássák alá az önbizalmadat. Értékelnie kellene mindazt, amin átmentél, és hogy milyen nehéz volt felépülnöd a császármetszés után. Azért kellene, hogy szeressen, aki vagy, nem pedig a külsőd miatt.

A bocsánatkérés is jár neked.

Szereted a férjedet, ezért érthető, hogy szeretnél ezen továbblépni, és nem hagyni, hogy rányomja a bélyegét a kapcsolatotokra. A bocsánatkérés viszont jár neked, ahogyan az is, hogy lásd rajta, őszinte erőfeszítéseket tesz a viselkedése és a hozzáállása megváltoztatására. Olyan társat érdemelsz, aki támogat, tisztel és dédelget téged. Olyan párt érdemelsz, aki a hegedben a kitartásodat és nem a tökéletlenségedet látja.

Néhány tipp, hogy megbirkózz ezzel a helyzettel, és tudj kommunikálni a férjeddel:

  • Beszélgess valakivel, akiben megbízol, legyen az barát, családtag vagy terapeuta. Ők érzelmi támogatást nyújthatnak neked, segíthetnek az érzéseid kifejezésében és a következő lépés megtervezésében.
  • Beszélj a férjeddel, mondd el neki, mennyire fájtak a szavai, és hogyan érzed magad tőlük. Magadról beszélj, hogy te megdöbbentél, neked fáj az egész, dühös vagy, és úgy érzed, elárult és nem értékeli, amin keresztülmentél. Ne hibáztasd és vádold őt, ne mondd, hogy nem szeret, hogy felszínes. A saját érzéseidre koncentrálj, ne rá.
  • Kérd meg a férjedet, hogy hallgasson meg és próbáljon együttérezni veled. Képzelje magát a te helyedbe, hogy hogyan érezné magát, ha te mondanál ilyesmit az ő testéről. Kérd meg, hogy ismerje el a fájdalmadat, és őszintén kérjen bocsánatot. Kérd meg, hogy mondja el, mit szeret benned, és mit talál rajtad vonzónak.
  • Kérd meg a férjedet, hogy dolgozzon az érzésein és a hegedhez való hozzáállásán. Lehet, hogy téves elképzelései vannak a császármetszésről, vagy életszerűtlen elképzelései a női testről. Talán utána kellene olvasnia és megkérdőjelezni a saját feltételezéseit. Előfordulhat, hogy szakmai segítséget kell kérnie, ha olyan problémái vannak, melyek befolyásolják az irántad érzett vonzalmát.
  • Dolgozz az önértékeléseden és a testképeden. Több vagy, mint egy heg, és több vagy, mint a külsőd. Számos olyan tulajdonságod van, amitől csodálatos ember vagy és nagyszerű anya. Emlékeztesd magad az erősségeidre, az értékeidre, a teljesítményedre. Örülj a testednek, hogy mi mindenre képes. Törődj magaddal, csinálj olyan dolgokat, melyektől boldognak érzed magad.
  • Fordulj párkapcsolati tanácsadóhoz, ha a kommunikációban vagy a konfliktus megoldásában olyan probléma van, amit nem tudtok helyrehozni. Egy szakember segíthet megérteni egymás nézőpontjait, kifejezni az érzéseiteket, és megtalálni a módját a kapcsolat javításának. Segíteni tud a tisztelet, a bizalom és az intimitás újjáépítésében is.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét