A pár boldogan fogadta a két gyermeket, akik teljessé tették az életüket. De arra nem számítottak, hogy az, hogy nem a szokványos módon alapítanak családot, kritikák és negatív vélemények hullámát indítja majd el.

Így kezdődött a várandósság.

Tori és Syven transzneműként szerzett tapasztalatai kulcsfontosságúak a történetük szempontjából. Syven megosztotta, hogy a szülővé válás lehetetlen álomnak tűnt a tesztoszteron hosszan tartó használata miatt. Őszintén bevallotta, hogy a tesztoszteron hosszú távú használata és a fogantatáshoz szükséges hosszabb idő miatt komoly kétségei voltak afelől, hogy ez valaha is megtörténik.

Syven elmesélte, hogy nőneműnek született, de feltűnően korán, 5-6 évesen már elkezdődött nála az átmenet. Ez a mély öntudat késztette arra a bátor lépésre, hogy identitását a valódi énjéhez igazítsa. “Az átmenet számomra könnyű volt, mert tisztában voltam vele. Ugyanakkor nehéz volt amiatt, amivel meg kellett küzdenem, mikor az átalakuláson mentem keresztül” – mondta.

Tori, aki férfinak született, 18-19 évesen kezdte az átalakulást. Nem csak a külsejének megváltozásával, de a társadalom bírálata miatti érzelmi hullámvölgyekkel is szembe kellett néznie, valamint a barátaival és a családjával is megváltozott a kapcsolata.

A szülővé válás mindig is az álmuk volt. Mikor megtudták, hogy várandósak, az egy hihetetlenül különleges pillanat volt a transznemű pár számára. Syven elmesélte, mennyire izgatott volt és milyen boldogságot érzett. A szülővé válásuk rávilágított erejükre, a köztük lévő szeretetre és a megingathatatlan elköteleződésükre az iránt, hogy önmaguk legyenek és így élvezzék a családi élet örömeit.

Családalapítás.

2023. szeptember 4-én a világ megismerkedett Tori és Syven rendkívüli szülői útjával. Tori, akit egy életen át tartó vágy hajtott, hogy szülővé váljon, boldogan mutatta be 1 éves fiukat, Prophetet és 1 hónapos lányukat, Wyntert egy őszinte YouTube-videóban, melyet Tori azzal kezdett: “A férjem szülte a gyermekeinket.”

Egyedi tapasztalataikról szólva Tori hozzátette: “Sosem hittem volna, hogy lehetséges a természetes fogantatás.” Syven elmesélte, hogy a nehézségek ellenére a várandóssága “tökéletes” volt.

A szülővé válás útján megnyugvást és erőt találtak a szülői szerepben. Syven örömmel öltözteti kisfiukat, Prophetet, mégpedig úgy, hogy ünnepeljék az identitását és értékes leckét adjanak neki az életről. Kifejezte örömét az iránt, hogy végre apa lehet, és hogy taníthatja és óvhatja gyermekeit úgy, ahogyan jónak látja.

A pár azonban kemény kritikákat kapott.

A váratlan kritikák nagyon bántják Torit és Syvent. Syven őszintén elmondta: “Csak nem akarom azt érezni, hogy elítélnek.” Tori bevallotta, ez mindkettőjük számára ijesztő élmény.

Mikor megosztották várandósságuk hírét a nagyvilággal, vegyes reakciókat kaptak. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a transznemű emberek nem vállalhatnak gyermeket. Syven elmesélte azt a kellemetlen érzést, mikor az orvosi rendelőben ült terhes nőkkel körülvéve, akik nem hitték el, hogy egy férfi lehet terhes. Tori hozzátette, hogy bár az emberek gyakran megbámulták őket és vigyorogva néztek rájuk, ritkán kaptak közvetlen véleményeket.

Válaszul a negatív kommentekre és bírálatokra Tori és Syven úgy döntött, inkább nem foglalkoznak ezekkel, és arra koncentrálnak, hogy sikeres és boldog felnőtteket neveljenek gyermekeikből. Számukra a legfontosabb a szeretetteljes otthoni környezet, és úgy gondolják, minden a családdal kezdődik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét