Az anyává válás olyan döntés, amit minden nőnek egyedül kell meghoznia. Csakis ő felelős a saját testéért, csakis ő tudja eldönteni, hogy a családi helyzetétől, az anyagi körülményeitől, a rövid és hosszú távú céljaitól függően mi a helyes lépés. Mindezeket a tényezőket figyelembe véve lehet eldönteni, hogy mikor van itt az idő az új családtag érkezésére.
Ez történt Janet Jacksonnal is, aki 50 évesen szülte meg első gyermekét. Most viszont minden idejét neki szentelheti, hiszen a karrierjével már nem kell foglalkoznia.

Janet Jackson első gyermeke, Eissa Al Mana 2017. január 3-án született meg, mikor az énekesnő 50 éves volt. Akkor még Wissam Al Mana felesége volt, ám a baba érkezése után néhány hónappal elváltak.

Azóta egyedül neveli Eissát, aki most már 6 éves. A munkája mellett ez nem mindig egyszerű, ám számára a legfontosabb, hogy gondoskodjon a fiáról.

“Egyszer lesz zene is” – mondta a karrierjéről egy interjúban, majd hozzátette – Olyan sok minden van, amit szeretnék csinálni. De elsősorban anya vagyok.”

Bár az énekesnőnek 8 hónappal a szülés után máris turnéznia kellett, úgy döntött, magával viszi kisfiát is. Amíg a színpadon volt, addig dada vigyázott a gyermekére. Janet elmondta, nem szeretne teljes munkaidős dadát alkalmazni, hiszen ő akarja felnevelni a saját fiát.

“Nincs dadám. Mindent magam csinálok. Ha az én anyám meg tudta csinálni 9 gyerekkel, akkor nem látom okát, hogy én miért ne tudnám. Természetesen, mikor dolgozom, addig más vigyáz rá, de egyébként én vagyok vele. Ez néha nem könnyű, de az életem megváltozott. Nyilvánvalóan a gyermekem az első” – mondta Janet néhány évvel ezelőtt, mikor arról kérdezték, milyen egyedülálló anyaként az élete.

Elmondta azt is, hogy a szabadidejét is fiával tölti, szereti elvinni a parkba, múzeumokba vagy játszani az unokatestvéreivel. Bár a fotósok időnként megzavarják őket, próbálja az együtt töltött időből a legtöbbet kihozni.

Hogy mit szeretne átadni a kicsinek, azzal kapcsolatban ezt mondta: “Tudja, hogy ő és mi mindannyian egyenlőek vagyunk fajtól és nemtől függetlenül. És azt is, hogy tiszteletben kell tartania másokat, viszont őt is kell, hogy tiszteljék.”

2018-ban az énekesnő őszintén beszélt arról, hogy kisfia olyan érzéseket keltett benne, melyeknek létezéséről nem is tudott.

“A fiam még csak 17 hónapja él ezen a bolygón, de megmutatta, hogy mindegy, mennyire szeretsz és hiszed, hogy ezt az érzést már teljesen átélted, mindig lehet még jobban szeretni. A szeretetnek nincsenek határai” – mondta.

“A kicsim reggelit kért ma reggel.”

2019-ben Janet mesélt kisfia hobbijairól is. Elmondta, hogy a kicsit nagyon érdekli a zene, elkezdett hegedülni, csellózni, dobolni és harmonikán játszani már 3 évesen, és a hangszereit a bölcsődébe is magával viszi.

“Vettem neki egy igazi hegedűt, és nagyon örült neki – mondta. – Azzal is alszik. Azzal reggelizik, ebédel és vacsorázik.”

Janet arra szánja idejét, hogy lássa Eissát felnőni, és csodálatos pillanatokat élhessen át vele. 2022 júniusában, mikor arról kérdezték, zenei téren melyek a következő tervei és most hogyan értelmezi a sikert, hezitálás nélkül így felelt: “Felébredni és látni a gyermekemet egy újabb napon. Az a hely, ahol a lelkemben abban a pillanatban lehetek. Amit önmagamban elértem.”

A karrierje során megnyert Grammy-díjakról elmondta, hogy egy raktárban tárolja őket, és ha eljön az idő, majd a fia eldönti, mihez kezd velük.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét