A fokhagyma ősi gyógynövény, melyet ügyesen felhasználva számos egészségi problémától és tünettől szabadulhatunk meg. Ki ne tudná, hogy a megfázás csodás ellenszere és elmulasztja a köhögést, de azt tudtad-e, hogy az álmatlanságot, egyes szívproblémákat, az asztmát vagy akár az ízületi gyulladást is orvosolhatjuk vele?

Így készítsd el!

1. Hámozz meg 10 gerezd fokhagymát.

2. Aprítsd vagy zúzd össze őket.

3. Forralj fel 500 ml tejet, és tedd bele a fokhagymát.

4. Forrás után szűrd át a tejet, és távolítsd el belőle a fokhagyma darabokat.

5. Hogy élvezhetőbbé tedd a tej ízét, adhatsz hozzá egy kevés mézet vagy steviát. Még melegen fogyaszd!

Köhögés ellen

Instant orvosság megfázás és köhögés ellen a fokhagymás tej. Ha fokozni szeretnéd a hatást, a tej mellé rágcsáld el a belefőzött fokhagyma darabokat is!

Tüdőgyulladás kezeléséhez

A fokhagymának megvan az a hatása, hogy csillapítja a lázat. Ezért a tüdőgyulladásban szenvedőknek is kitűnő gyógyír és biztonságosan fogyasztható.

Asztma kezeléséhez

Az asztmásoknál a fő problémát a légutak összeszűkülése jelenti. A légutak az allergének és a por hatására egyre inkább összeszűkülnek, a fokhagyma azonban megnyitja őket és csökkenti a gyulladást okozó hisztamin termelődését. A meleg tej nyugtató hatást fejt ki és a fokhagymával együtt gyorsan csillapítja a gyulladást.

Szívproblémák ellen

A vérrögök feloldásában a fokhagyma bizonyítottan hatékonyabb még az aszpirinnél is. Kísérletekben képes volt csökkenteni a káros LDL-koleszterin szintjét, ezzel pedig a vérerekben a lerakódások mennyiségét. Ezen tulajdonságai miatt a fokhagyma hatékonyan képes megelőzni a szívproblémákat.

Álmatlanság ellen

Az alvással kapcsolatban a fokhagyma hatásai ellentétesek. A különbséget a mennyiség jelenti. Ha megfelelő mértékben fogyasztjuk, ellazít és segíti a zavartalan alvást. Ha túl sokat fogyasztunk belőle, akkor viszont stimuláló hatást fejt ki, mi több, afrodiziákumként kezd működni. Igyál egy keveset lefekvés előtt a fokhagymás tejből és adj a párodnak is, ha horkol, mert kiváló ellenszere a hangos alvásnak!

Ízületi gyulladás kezeléséhez

A fokhagymás tej remek gyulladáscsökkentő, ezért is ajánlott azoknak, akiknek ízületi problémáik vannak. Kénes összetevőivel csökkenti a fájdalmat, de más gyógyszerekkel könnyedén kölcsönhatásba lép, ezért vagy az egyik vagy a másik módszert alkalmazd, a kettőt együtt ne.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here