A gomba nyugodtan lehetne a spenót társa a leginkább utált zöldségek listáján. Sokan sosem főznek vele, még az éttermekben is nélküle kérik az alapvetően gombával készült fogásokat. Van, akinek az íze, van, akinek az állaga nem tetszik, de megéri leküzdeni a gombával szemben érzett fenntartásainkat, hiszen fantasztikus hatásai vannak egészségünkre. Ez az a zöldség, amiből sosem lehet eleget enni!

1. Segíti a fogyást

A fogyókúra miatt biztosan te is sok mindenre képes vagy. Ezt az elszántságodat ne a különböző fogyasztószerek vásárlására fordítsd, hanem egyszerűen egyél gombát! Szabályozza a vércukorszintet, ezzel megelőzi az éhségrohamokat és hosszútávon fenntartja az egészséges energiaszintet. Így könnyebb a fogyás és könnyebben megy a kiadós edzés is.

2. Kitűnő D-vitamin forrás

A D-vitamin az a tápanyag, amit szinte alig találunk meg a zöldségekben. Ez azonban nem mondható el a gombáról. Nagyon jó forrása ennek a vitaminnak, amire nem csak önmagában van szükség, de ahhoz is, hogy a csontok számára fontos kalcium és foszfor fel tudjon szívódni szervezetünkben.

3. Erősíti az immunrendszert

Az immunerősítés leghatékonyabb módja nem a kapszulákban, hanem a táplálkozásban rejlik. A gomba az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú zöldségféle a világon, ezért nem meglepő, hogy a kutatások eredményei is azt mutatták, nagy mértékben képes fokozni az immunrendszer működését. A prosztata- és a mellrák megelőzésében is hatékonynak találták.

4. Bőségesen tartalmaz vasat

A gombában sok vas található, így vérszegénység megelőzésére és kezelésére az egyik legjobb élelmiszer. A benne lévő vas kb. 90%-a hasznosul a szervezetben, így hatékonyan elősegíti a vörösvérsejtek termelődését.

5. Csökkenti a vérnyomást

Magas káliumtartalma miatt a gomba nagyszerű választás azoknak, akik szeretnék megelőzni a magas vérnyomás kialakulását vagy ha már küzdenek vele, csökkenteni szeretnék azt az étrendjükön keresztül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét