A tudomány legújabb álláspontja sok nő kedvét elveheti a rendszeres hajfestéstől. Hogy sok szempontból nem tesz jót, azt tudtuk eddig is. De azt senki sem sejtette, hogy olyan komoly betegséget okozhat, mint a mellrák. Márpedig egy kutatás szerint azok a nők, akik rendszeresen festik a hajukat, a mellrák fokozott veszélyének teszik ki magukat.

Egy tanulmány megállapította, hogy 14%-kal nagyobb a mellrák kialakulásának az esélye azoknál a nőknél, akik gyakran festik a hajukat. Bár még nem egyértelmű a kapcsolat a két dolog között, annyi biztosnak látszik, hogy a mellrák kockázata növekedett azoknál, akik rendszeresen használnak valamilyen hajfestéket.

A szakemberek szerint évente legfeljebb 5-ször szabadna hajat festeni, akkor is csak olyan termékekkel, melyek természetesek, mint pl. a céklalé vagy a diólevél főzete. Ezzel szemben áll a fodrászok véleménye, akik szerint a hajszínt 4-6 hetente frissíteni kellene. Bár egyértelmű bizonyítékok nincsenek rá, mindenesetre nem árt óvatosabban bánni a hajfestékkel, hiszen komoly vegyszereket tartalmaz, melyek biztosan nem használnak sem a hajunknak, sem az egészségünknek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét