Egy nő egy látszólag ártatlan szelfit készített a reggeli sétája közben, de mikor posztolta a fotót, sokan írták neki, hogy közel volt a halálhoz. Most másokat is figyelmeztetni akar arra a veszélyre, amivel ő maga is szembenézett, miközben nem is tudott róla.

Natalie Stevens az angliai Jersey-szigeten él. Facebookon osztotta meg azt a fotót, amin a haja az ég felé áll. Azt írta hozzá, nagyon bizsergő érzést érez a fejében és a homlokán, és hogy kb. 10-15 percig elektrosztatikus volt a haja, miközben reggel fél 8-kor sétált a kutyájával. Azt is megjegyezte, hogy mennydörgést hallott a francia partok felől.

Vicces történetként akarta megosztani az eseményt, és humoros megjegyzést is fűzött hozzá: “Kezdtem kicsit megijedni, és feljebb indultam a parton. Isten tudja, hogyan néztem volna ki, ha nem kötöm hátra a hajamat! Nagyon fura érzés volt.”

Ám a kommentekben gyorsan tudatták vele, hogy nem kellene ebből a szituációból viccet csinálnia, mert rosszul is végződhetett volna: “Kb. 2 percre voltál a haláltól vagy a komoly sérüléstől” – írta valaki. Ezt a megjegyzést más kommentelők és szakemberek is megerősítették.

“A ‘pozitív villám’ részeként elektromos töltés halmozódik fel. A töltés az, amitől feláll a hajad. Lehet, hogy nem gondolod, hogy bajban vagy, mert úgy tűnik, a vihar még messze van. De az elektromos töltés biztos jele annak, hogy a lehető leggyorsabban el kell tünnöd onnan” – magyarázta valaki.

“Ha égnek áll a hajad, a villám beléd csapni készül. Ereszkedj térdre, dőlj előre, de ne feküdj le a földre. A nedves föld vezeti az elektromosságot – írta egy szakértő. – A strandot pedig érdemes távolról elkerülni, mikor vihar készülődik.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét