A gyerekeknél van egy időszak, amikor felfedezik a nemeket az öltözködésben és a játék során. A pszichológusok szerint a szülőnek nyitottnak kell lenni, ha a gyermeknek bármilyen kérdése merül fel a nemekkel és a saját nemi identitásával kapcsolatban. Fontos, hogy üljön le és beszélgessen vele.
Az ismert énekes, A. J. McLean ebben a helyzetben is helyt tud állni apaként.

Nagyon odaadó apuka.

A. J. McLean éppen olyan elkötelezett az apaság iránt, mint a karrierje terén. A Backstreet Boys tagjának és feleségének, Rochelle Karidisnek két lánya van. 11 évvel házasságkötésük után A. J. mindennél jobban elkötelezi magát a családjának.

Ebben pedig felesége, Rochelle számára a legnagyobb inspiráció. Az évek során ő hozta ki belőle, hogy a lehető legjobb emberré váljon, és a legjobb apává. Bár A. J. bevallása szerint az esküvő után legalább 3 évet szerettek volna várni az első gyermekkel, alig egy év múlva megérkezett első lányuk, Ava.

McLean lányai számára ő a követendő példakép.

A. J. McLean lányai, Lyric és Ava, akik 5 és 10 évesek, nagy tisztelettel lépnek apjuk nyomdokába, és kezdik felfedezni a szórakoztatóipart. Ava táncórákat vesz, és versenytáncol, Lyric pedig nagy érdeklődést mutat nővére táncórái iránt.

McLean nagyon figyelmes apuka, aki imádja az idejét a lányaival tölteni. Instagramon gyakran posztol fotókat arról, amikor igazi lányos dolgokat csinálnak együtt, például kilakkozzák a körmeiket. Lányai egyedi ízlését és érdeklődését kíváncsian figyeli, ugyanakkor mindenben támogatja is őket. Ezt bizonyítja a közelmúltban történt esemény is.

Becsületre méltó volt a reakciója a lánya névváltoztatási szándékára.

McLean és felesége egy Instagram-posztban számoltak be erről. “2 és fél év otthoni oktatás után ez a két szépség visszatér az iskolába! Lyric az óvodát kezdi, Elliott (Ava) pedig a negyedik osztályt! El sem hiszem! Annyira büszke vagyok ezekre a lányokra. Amennyire hiányozni fognak, annyira izgatottan várom, hogy próbálgassák a szárnyaikat, és repüljenek!”

Ava szülei teljes mértékben támogatják őt. Bevallották, hogy a névváltoztatás nem azért történt, mert lányuk transznemű, sokkal inkább a személyes választása volt az Elliott név.

McLean egy interjúban így beszélt erről. “Amikor a lányom azt kérte, hogy hadd változtathassa meg a nevét Elliottra, eleinte nem tudtam, hogy ez egy nemváltással kapcsolatos dolog-e. De nem az, ez inkább egy személyes döntés. Ez az ő neve, az ő teste, mindez az övé. Ő még mindig Ava. Nekem mindig is Ava marad.” Azt is hozzátette: “Bármi is rá az oka, ez az ő neve, és én egymillió százalékban támogatom, ahogyan a feleségem is.”

Bár Ava névváltoztatásának jelenleg semmi köze a nemi identitásához, apukája a jövőben is mellette fog állni minden döntésében. A. J. elmondta, hogy lánya nem szerette az Ava nevet, mert “nem egyedi és nem eredeti”. Az iskolában és a táncórákon is több olyan lánnyal találkozott, akit ugyanígy hívnak.

“Bármilyen útra is lépjenek a lányaim, egymillió százalékban ott leszek nekik, és ott lesz a feleségem is, hogy támogassuk őket, akármerre is vezessen az útjuk. Mi ilyen család vagyunk” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here