Sokakat nyugtalaníthat a gondolat, hogy egy 10 éves kislány férjhez megy valakihez. De mi van akkor, ha ez volt a szívszorító módja annak, hogy valóra váljon egy gyermek álma, akinek később már nem lesz esélye valóra váltani azt. Emma Edwards, a történet főhőse mindig is az esküvőjéről álmodozott. A szeretetnek van ereje ahhoz, hogy valami gyönyörűt hozzon létre még a legnehezebb időkben is, olyat, mint a különleges kapcsolat Emma és gyermekkori kedvese között.

Súlyos leukémiával diagnosztizálták.

2022 áprilisában Emma Edwards szomorú hírt kapott: akut limfoid leukémiája van. Ez mélyütés volt, de a szülei reménykedtek és szembenéztek a betegséggel. Néhány hónappal később azonban az orvosok kimondták, hogy Emma rákja gyógyíthatatlan és csupán néhány napja van hátra.

“Elmentünk egy másik kezelésre, és ott azt mondták, valószínűleg pár napja vagy egy hete van hátra, hetei már nincsenek – mondta az édesanya. – Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy ezt fogjuk hallani. Olyan volt, mint egy gyomros. Sosem képzeled el, hogy azt mondják, nem tudnak tenni érte semmit.”

A dolgok ekkor vettek fordulatot. Emma szülei nem akartak csak ülni és hagyni, hogy az idő ellopja az értékes pillanatokat. Szóltak a barátoknak, és az egész közösség egyszerre megmozdult. Együtt eltervezték, hogy Emma álmát az esküvőről valóra váltják barátjával, DJ-vel.

Emma lubickolt az őt körülvevő szeretetben, különösen barátjáéban.

“A legtöbb gyerek Disneylandbe vágyik, de Emma férjhez akart menni, feleség akart lenni, és három gyereket akart.” Ez elég meglepő, figyelembe véve az életkorát, de Emmának volt valakije, akivel úgy gondolta, hogy ez járható út. Emma édesanyja elmondta: “DJ a legédesebb lélek, akivel valaha is találkoztunk. Arany szíve van, és nagyon szereti Emmát.”

Az esküvősdit egyszer már kipróbálták. Mikor 8 évesek voltak, Emma és DJ megpróbáltak esküvőt rendezni az iskolában. Néhány barátjukat vőfélynek és koszorúslánynak választották meg, a fiúkon még felcsatolós nyakkendő is volt. Cuki volt, de a tanáruk nem adta rá az áldását.

Odasétált az oltárhoz, ahogy mindig is képzelte.

A közösség, Emma barátai és szomszédai támogatásukról biztosították az Edward családot. Annyira lelkesedtek az ügyért, hogy még “Emma Seregének” is elnevezték magukat, és rengeteg erőfeszítést tettek, hogy a kislány kívánságát valóra váltsák.

Végül a Make-A-Wish Alapítvány is belépett a képbe, hogy segítsen Emmának, a családjának és a közösségnek, és valóra váltsa ezt az álomesküvőt. “Alig két nap alatt összedobtuk, végül minden adományozásra került. Felbecsülhetetlen volt, és minden olyan jól összejött.”

Az esküvőre június 29-én került sor, Emma unokatestvére volt a gyűrűhordozó. Emma a szüleivel gördült be a tolószékben, gyönyörű, lila ruhában és nagy mosollyal az arcán. Amikor megkérdezték tőle, mit gondolt először, mikor meglátta Emmát, DJ azt felelte: “Azt gondoltam, hogy ő a legszebb, akit valaha láttam. Mióta csak szeretem őt.”

Gyűrűt váltottak, DJ pedig a lelkész szavait elismételve örök szerelmet esküdött Emmának. Annak ellenére, hogy gyenge volt, a kislánynak sikerült megismételnie ugyanezt a fogadalmat DJ-nek. A fiú a végén megcsókolta a menyasszonyt, akinek nagy, félénk mosoly volt az arcán.

Mindkét család nagyon boldognak tűnt. DJ hatalmas vigyora és vidámsága még szebbé tette ezt a napot, Emma pedig annyira elszánt volt, hogy még a fájdalomcsillapítókra is nemet mondott, mert nem akart elaludni és lemaradni az eseményről.

Sajnálatos módon Emma 2023. július 11-én elhunyt, a szívében a beteljesült álommal. “Egy tündér volt. Azt mondom, az esküvőt igazán jól megcsináltuk, mert ő ezt akarta.”

Emma eltökéltsége, hogy valóra váltsa utolsó kívánságát, rávilágít arra a hihetetlen rugalmasságra, amire a gyerekek képesek még egy olyan nehéz dologgal szemben is, mint egy súlyos betegség.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét