Sokan vallják a szokásos nézetet az öregedésről, hogy a megereszkedett bőr, a gyengébb test és a ráncok az öregedő test jelei. Egy koreai házaspár azonban szembeszáll ezekkel a sztereotípiákkal.

A férfi 61, a nő 56 éves.

A szöuli pár általában arról posztol Instagramon, hogyan lehet fittnek maradni, és megosztják mindennapi életüket. Az ilyen tartalom általában nem jellemző az idősebb korosztályra.

Annak ellenére, hogy 61 és 56 évesek, a pár nem riadt vissza a kihívástól, és elkezdtek együtt edzeni. Most már ők a leginspirálóbb idős pár, akikre csak rábukkanhatsz.

A lányuk, Grace az általa narrált videóban meséli el szülei történetét. Elmondja, hogy édesapját a Dél-Koreában népszerű trend motiválta, hogy az emberek 6 hónapon át edzenek, majd megosztják eredményeiket, és interneten mutatják meg, hogyan alakult át a testük.

Ilyen volt az életük, mielőtt elkezdtek edzeni.

Egy Instagram-videóban Grace azt is elmeséli, hogy édesanyja túlsúlyos volt, édesapja viszont rendkívül sovány, mivel amatőr kickbokszoló volt. Édesanyja úszni kezdett egy évvel a fia születése után, és ezt folytatta a következő 5 évben.

Miután Grace apukája felhagyott a kickboksszal, minden héten eljárt focizni, továbbra is aktív életet élt. De a sport térdproblémákat okozott nála, melyek következtében 30 percnél többet nem volt képes sétálni egyszerre.

Mikor elhatározta, hogy csatlakozik ehhez a kihíváshoz, felesége úgy döntött, ő is vele tart. Grace elmondta, hogy szülei mindig is egy csapatot alkottak, és ezúttal sem volt másként.

A pár elkezdett edzeni, egészséges étrendre tértek át, és 6 hónap után új profilképeket készítettek magukról. Miután kezdeti céljaikat elérték, úgy döntöttek, egymást támogatva tovább folytatják ezt az utat.

Az idős pár nemcsak az edzéseikről számol be, de hétköznapi életüket is megosztják követőikkel. Posztolnak arról, hogy randizni mennek, divatos sportruhákat vásárolnak és az étrendjüket is megosztják. Ez a páros valóban mindent megtesz, mégpedig igazi lelkesedéssel.

Az edzőterem a tipikus randi helyszínük.

@okdong_fit Our typical date spot #fyp #gymtok ♬ Beat Goes On – The All Seeing I


Sokan valószínűleg nem gondolnánk arra, hogy egy edzőterem randi helyszín is lehet. Ők azonban rendszeresen randiznak az edzőteremben este vagy akár napközben.

@okdong_fitIt’s like checking pulse for me.

♬ so this is love – soft girl aesthetic


A pár teljesen más életet él, mint amire az ő korosztályuktól számítanánk. Fantasztikusak, és sok szempontból osztoznak az élet örömein.

Gyermekeik ugyanolyan fontos helyet foglalnak el a szívükben.

A pár távol él a gyermekeiktől. Lányuk és legidősebb fiúk Amerikában él, ám a távolság sem akadályozhatja meg, hogy együtt legyenek.

Minden nyáron vagy télen az egész család elmegy egy közös utazásra. Bár ezek az utak rövidek, a családként együtt töltött idő értékesebb bármi másnál.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét