“2 WC van a lakásunkban, és pisilés közben fogjuk egymás kezét” – árulta el Meghan Trainor énekesnő egy interjúban. Azóta rengeteg komment és vélemény érkezett a párok külön mosdóhasználatáról. Kiderült, hogy a házaspárok számára nem csak praktikus előnyei vannak a külön mosdónak, de a tudományos álláspont szerint a kapcsolatukra is pozitívan hat. Meg fogsz lepődni, mit mondanak a tudósok erről a témáról.

A külön mosdó mindent megváltoztathat a párkapcsolatban.

Michael Caine, Sarah Michelle Gellar és Joan Collins – van valami közös ezekben a sztárokban. Mindannyian egyetértenek ugyanis abban, hogy a külön mosdó a titka a hosszú, boldog házasságnak.

Laura Petiford házasság- és családterapeuta így beszélt a külön fürdőszoba előnyeiről: “A két fürdőszoba – amennyiben előnyben is részesítik őket – a nagyon egyenlőségen alapuló házasság kinyilatkoztatása. Azt tükrözheti, hogy az életnek legalább ezen a területén egyenlőség van a felek között.”

Ráadásul megmentheti a romantikát is.

“A mosdó egy olyan hely, ahol nagyon intim helyzetben vagyunk, és ebben a helyiségben igazán feltárulnak a tisztasági szokások, ami vitákra adhat okot a párok között – mondja Petiford. – A két külön fürdőszoba lehetővé teszi a romantika és a titokzatosság magasabb szinten való megőrzését.”

Egyesek számára a külön fürdőszoba a nyugodt párkapcsolat alapja.

A számos probléma között, amit a külön fürdőszoba megoldhat, ott van a WC-papír cseréje és a mosdó dekorálása saját ízlés szerint. A legtöbben elismerik, hogy jó érzés, hogy nem kell látniuk, ahogyan a párjuk nem cseréli le az üres WC-papír-gurigát, vagy mindenütt ott hagyja a hajszálait, esetleg olyan zuhanyfüggönyt tesz fel, ami ellenkezik az ő ízlésükkel.

A fürdőszoba bepárásítása és az összes tárolóhely elfoglalása, ami a házastársakat olyan sokszor idegesíti, ezzel megszűnik problémaként létezni. Akiknek megvan a saját fürdőszobájuk, többé nem vitatkoznak a fogkrém hiányzó kupakján, és végre lazíthatnak, miközben a saját dolgukat intézik a saját mosdójukban mindenféle frusztráció nélkül.

Meghan Trainor otthonában egymás mellett álló WC-k vannak – esküszik a pozitív hatásukra.

Meghan Trainor és férje, Daryl Sabara kapcsolata nagyon szoros és eléggé szokatlan. Az énekesnő elárulta, hogy egy különleges megoldás van az otthonukban: ő és férje WC-je ugyanabban a fürdőszobában találhatók.

Trainor elmesélte, hogy a WC-re járásuk annyira össze van hangolva, hogy úgy döntöttek, két WC-t tesznek egymás mellé a fürdőszobába. Ez segít nekik a kisfiuk gondozásának felosztásában is.

“Új a házunk, építkeztünk. Senki sem tudja, de a fürdőszobában csak egy WC volt – mondta. – Sokszor az éjszaka közepén, mikor a babával vagyunk, egyszerre kell pisilnünk. Szóval arra gondoltam, nem lehetne-e két WC egymás mellett.”

Rámutatott ennek a megoldásnak az előnyeire a családi kötelékek szempontjából is: “Ez a legjobb benne. Fogjuk egymás kezét pisilés közben. Ülve pisil, mérges, amiért ezt elárultam a nagyvilágnak. Egyszerű a dolog, fáradt, hiszen apuka.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét