A 17 éves Melissa McCabe egy tinédzser anyuka, aki 14 évesen esett teherbe. Videóját, amin az látható, hogy kisfiát viszi a szalagavató bálra, rengetegen megnézték. Melissa sok kritikát kapott másoktól, szembesülnie kellett tanárai, sőt diáktársai előítéleteivel is. Ám bebizonyította, hogy nincs igazuk, befejezte nappali tagozatos tanulmányait, miközben gyermekéről gondoskodott. Most zsebében a ragyogó vizsgaeredmény, és nagy tervei vannak a jövőre nézve.

Melissa 14 évesen lett terhes, ekkor kezdődött az utazás.

Melissa McCabe még csak 14 éves volt, mikor teherbe esett és megszülte fiát, Arthurt 2020 novemberében.

Erre így emlékszik vissza: “Mikor rájöttem, hogy terhes vagyok, féltem attól, hogy az egyetlen választásom otthagyni az iskolát és nevelni Arthurt. De folytattam tovább az iskolát, és boldog vagyok, hogy így döntöttem.”

A fiatal anyuka minden kritika ellenére folytatta a tanulmányait.

Melissa rengeteg kemény kommentet és kritikát kapott, amiért ilyen fiatalon lett anya, de kitartóan folytatta tanulmányait, és minden kétkedés ellenére kiváló eredményeket ért el.

“Egyszer az egyik tanárom azt mondta nekem, soha nem fog nekem sikerülni, és ez még Arthur születése előtt volt, ezért hihetetlenül jó érzés volt megmutatni neki, hogy tévedett!” – mondta Melissa.

A motivációjáról is beszélt: “Felnőttek olyan sunyi megjegyzéseket tettek rám, hogy ők fizetik az adót az én fiam után, és hogy nem vagyok alkalmas anyának. Azért folytattam a tanulást, hogy eltartsam a fiam, és hogy mindkettőnknek jobb életet tudjak biztosítani, nagyon kevés juttatást kapok.”

Melissa fontos üzenetet akar átadni a társadalomnak.

Melissa szeretne leszámolni azzal a sztereotípiával, amivel a fiatal és egyedülálló szülők néznek szembe nap mint nap.

“Tényleg büszke vagyok magamra és az eredményeimre. Mindig lesz egy kis hang a fejemben, ami azt mondja, hogy csinálhattam volna jobban is, de nagyon keményen dolgoztam, hogy idáig eljussak. Tinédzser anyaként sok sztereotípiával találkozom.”

Melissa így emlékszik vissza a bálra: “Miután elvittem Arthurt, a történet akkor lett szenzáció. Voltak olyanok, akik üzentek nekem, hogy milyen gyönyörű a kisfiam és én milyen jó anya vagyok. Izgalmas utazás ez, izgatottan várom, hogy főiskolára menjek és lássam, mit tartogat számunkra a jövő.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét