Mindannyian szeretnénk azt hinni, hogy a gyerekeink tökéletesek, de a szörnyű igazság az, hogy nem azok. Még ha a szülők tökéletesen is végzik a munkájukat, a gyerekkor akkor is rengeteg kihívást tartogat. A szülők és a gyerekek is elkövetnek hibákat, melyekre megbánással gondolnak vissza. Ez történt a következő történet főszereplőjével, egy apukával, aki elég szigorú büntetést választott lánya számára, aki nagyon durva dolgot művelt.

Az apát sokkolta a fájdalmas szembesülés.

Minden szülő számára alapvetően fontos megtanítani a gyermeket arra, hogy tanuljon a saját hibáiból. Ha valami rosszat tesz és később szembesülnie kell a tette következményeivel, az igazi lecke a gyerek számára, és segít megelőzni, hogy újból elkövesse a hibát.

Egy apa olyan büntetést talált ki a lányának, ami megosztotta az internetezők véleményét. A lányt rajtakapták, ahogyan az iskolában csúfol egy másik gyereket, akinek kemoterápia miatt kihullott az összes haja. Mikor édesapja értesült a történtekről, teljesen ledöbbent. Ahelyett, hogy leült volna beszélgetni a lányával, a férfi ennél jóval tovább ment, és gyakorlati lépésekkel próbálta biztosítani, hogy lánya soha többé nem tesz ilyet.

Régóta konfliktus volt a két lány között.

Az apa tudta, hogy lánya a másik lány exbarátjával randizik, és ez volt az utolsó csepp a pohárban a később kibontakozó drámában. A lányok vitába keveredtek egy pletyka miatt, ami a lányáról és annak barátjáról szólt. A rákbeteg lány azt mondta, a fiú nem szereti a lányt, csak kihasználja, és megalázó becenevekkel illette őt. Ez volt az a pont, ami az egész szituációt kirobbantotta. Az apa lánya lerántotta a parókát vetélytársa fejéről, és számonkérte őt a róla korábban terjesztett dolgok miatt.

A tény, hogy nem a lánya kezdte a provokálást, nem tartotta vissza az apát attól, hogy szigorúan bánjon vele. Elmondta, hogy a lányok között a viszony már az első naptól kezdve nagyon feszült volt, mióta a lánya elkezdett járni a másik lány volt barátjával, de ilyen dühkitörést nem tud elfogadni a lányától. Meg volt győződve róla, hogy lánya számára semmilyen mentség nincs arra, hogy így bánjon más emberekkel, és visszataszítónak tartotta a részleteket, amiket az iskola igazgatója mesélt neki lánya viselkedéséről.

A büntetés szigorú és példa nélküli volt.

A férfi észrevette, hogy lánya semmiféle megbánást nem mutat. Még mentegetőzni is próbált, és azzal érvelt, hogy a másik lány megérdemelte, amit tőle kapott. Ám a férfi megbocsáthatatlannak találta lánya viselkedését, ezért azt a döntést hozta, leborotválja a fejét büntetésként a durva viselkedéséért egy rákbeteg emberrel szemben.

Valójában választási lehetőséget adott lányának a büntetés kapcsán: vagy minden kütyütől megfosztja, vagy leborotválja a fejét teljesen kopaszra. A lány az utóbbi lehetőséget választotta, ami kevésbé szörnyűnek tűnt számára. Parókát nem hordhatott, így kellett iskolába járnia addig, míg vissza nem nőtt a haja.

A férfit a családban nem sokan támogatták.

A férfi és a volt felesége teljesen kiborultak, hogy lányuk ezt a büntetést választotta, de a férfi ragaszkodott ahhoz, hogy betartassa vele. Elárulta, hogy sokak szerint túlzásba esett a büntetéssel. Exfelesége amiatt is aggódott, hogy kopaszsága miatt lánya válik a gúnyolódás céltáblájává.

De az apának éppen ez volt a célja, hogy együttérzésre tanítsa gyermekét. Elmondta, hogy az a szándéka, hogy empátiát neveljen a gyerekébe, hiszen ez nyilvánvalóan hiányzott belőle. A férfi hozzátette, hogy őt személyesen is nagyon rosszul érintette az egész, mivel édesanyját mellrákban vesztette el még huszonévesen, a lánya pedig tökéletesen tisztában volt ezzel.

Az emberek reakciói nagyon vegyesek voltak, de egyesek egyetértettek az apával.

A kommentelők többsége szerint az apa rossz döntést hozott. A büntetés, amit a gyerekének kitalált, az emberek számára túl súlyos volt. Egyesek megalázásnak tartották, mások szerint elég lett volna, ha a különböző készülékektől fosztja meg a lányát.

Azonban voltak olyanok is, akik az apa mellé álltak. Egyesek szerint ez jó módja annak, hogy a lány felfogja, hogy az ilyen tettek milyen hatással vannak másokra. Szerintük ezzel a leckével többet tanul, mint egy komoly elbeszélgetéssel. Valaki azt írta, a büntetés nem sértő, csak azt mutatja meg, milyen a való élet. Megemlítették, hogy a gyerekek általában nem tanulnak annyi együttérzést, mint azt a szüleik szeretnék, és hogy a lánya haja vissza fog nőni, nem úgy, mint azé, akit bántott.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét