Még a leghidegebb télben is biztosítják a zöldet a lakásodban. De ha nem elégszel meg csupán a látvánnyal, de természetes parfümillatban is szeretnéd úsztatni otthonodat, bátran válassz az alábbi szobanövények közül, melyek a legillatosabb fajták közé tartoznak.

Azori jázmin

Intenzív illatot árasztó virágai tavasztól őszig nyílnak, de bimbókat télen is hoz, ha kap megfelelő mennyiségű meleget és napfényt. Déli tájolású ablak közelébe érdemes tenni. Illata hasonlít a gardéniáéhoz. Az első évben nehezen lehet még virágzásra bírni, ezért légy vele türelmes.

Éjjeli jázmin

Illata erős és minden este elárasztja a szobát. Az éjjeli jázmin egész évben folyamatosan virágzik és gyorsan nő. Hogy megtartsd szép formáját, rendszeresen metszegesd, de ne vidd túlzásba, mert a virágok az érettebb szárakon alakulnak ki. Szintén a déli irányba néző ablak a legjobb számára a virágzáshoz.

Ezüst eukaliptusz

Csodásan illatozó leveli vannak ennek a szép kis növénynek. Az ezüst eukaliptusz sok fényt igényel, ezért napos ablakba vagy annak közelébe helyezd a kaspóját.

Korzikai menta

Ez az aprócska növény még a legkisebb cserépben is nagyon jól érzi magát. De a mérete ne tévesszen meg, ettől függetlenül rendkívül illatos növényről van szó! A korzikai menta leveleiből fantasztikus menta illat árad. Egy napos ablak biztosíthatja számára a legjobb feltételeket a növekedéshez.

Angyaltrombita

Virágzás idején illata megtölti az egész lakást. A kibomló virágokból éjjel szabadul fel a legtöbb illat. Hogy folyamatos virágzásra bírd, gondoskodj minél több fényről, és tartsd a növényt melegen. Ha formáját veszítené, lámpával tudsz segíteni a dolgon.

Spanyol levendula

Egy cserép levendula az illatos kertek hangulatát hozza be otthonodba. A lehető legtöbb fényre van szüksége a fejlődéshez. Tartsd szárazon a talaját, várd meg, míg a nedvesség már teljesen távozik belőle, és csak aztán öntözd.

Illatos oliva

Nagyon erős, édes illata van. Az illatos olívát télen a lakásban legjobb hűvös helyen, nyugati vagy keleti tájolású ablak közelében tartani, hogy virágzásra bírjuk. A természetben szeptembertől áprilisig virágzik, ezért különösen kedvelt növény, hiszen a hosszú hónapok alatt sem hagy nyíló és illatozó virágok nélkül. Azonban addig nem hoz virágot, míg el nem éri a 15 cm-es magasságot.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét