A legtöbb embert nagyon könnyű meggyőzni arról, hogy egy-egy gyümölcs vagy zöldség mennyire egészséges. Ám ezek sem egyformák. Míg némelyikből ajánlott minél többet fogyasztani, addig más fajtákat nem árt óvatosabban kezelni, de legalábbis nem túl gyakran enni.

1. Ananász

Egy falatka ebből az édes gyümölcsből képes elfeledtetni velünk a csokoládét is. És mennyivel egészségesebb megoldás! Hajlamosak vagyunk ezt gondolni, pedig nem mástól édes, mint rendkívüli cukortartalmától. Egy bögre ananászban 16,2 g cukor található. Bármennyire is szeretjük, ne magyarázzuk meg hetente több alkalommal is magunknak, hogy mennyire egészséges a fogyasztása.

2. Cseresznye

Az egyik legkedveltebb gyümölcs, nyárias ízéért szinte mindenki rajong. Mégse együnk belőle túl sokat. Nagyszerű rágcsálnivaló akár napközben is, de csak módjával, hiszen egy bögre cseresznyében 17 g cukor van.

3. Gránátalma

Nem könnyű hozzáférni a magjaihoz és ha már egyszer sikerült, érthető, hogy az utolsó szemig be akarod falni őket. De azt tudtad, hogy egy gránátalmában 39 g cukor van?

4. Mangó

Smoothie-k elengedhetetlen alapanyaga ez a leveses gyümölcs, amitől szintén érdemes nagyobb távolságot tartani. A mangó csupa édesség és ezt az édességet nem másnak köszönheti, mint bögrénként 23 g-os cukortartalmának.

5. Burgonya

Talán valamennyi zöldség közül a legveszedelmesebb. Egészségünk szempontjából a magas keményítő tartalmú zöldségek egyáltalán nem tűnnek a legjobb választásnak. De nemcsak ez velük a probléma, hanem az is, hogy a legtöbb növényvédőszer is a burgonyában található.

6. Kaliforniai paprika

A gyulladások sok krónikus betegség okozói a nyugati társadalmakban. A kaliforniai paprika egyik összetevője, egy alkaloid, szintén kiválhat gyulladást. Éppen ezért fogyasztása nem ajánlott azoknak, akik reumásak vagy bármilyen ízületi bántalomban szenvednek.

7. Spenót

Az egyik legegészségtelenebb zöldség. Egy átlagos spenót 48 különféle növényvédőszer maradványt tartalmaz. Azaz, hiába van benne vitamin és rákellenes összetevő, a peszticidek miatt igen magas arányban tartalmaz karcinogén, azaz rákkeltő összetevőket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét