Kevés olyan inspiráló történet létezik, mint a következő. Képzelj el egy maratont, tele futókkal, akik a határaikat feszegetik és ki vannak éhezve a győzelemre. Van köztük egy nő, aki nem csak a fizikai erejével és kitartásával, de önzetlenségével is kitűnik közülük.

Khemjira Klongsanun lelkes futó.

Khemjira Klongsanun nagyon aktív életet élő ember és lelkes futó, aki szereti a versenyek izgalmát és kihívásait. Az egyik versenyen azonban olyan meglepő és váratlan dologra bukkant, amit el sem tudott volna képzelni. Miközben feszegette a határait és sorra gyűrte maga alá a mérföldeket, Khemjira valami olyasvalamit talált, ami egészen váratlanul érte.

Maraton közben meglepetésre bukkant.

Khemjira Klongsanun nagyon inspiráló figurává vált az országban, mikor teljesítette a Chombueng Maratont Ratchaburiban, Thaiföldön. Ami a teljesítményét még bámulatosabbá tette, az az volt, hogy egy kis kölyökkutyát tartott a kezében, mikor beért a célba. Khemjira nagyon szereti az állatokat, és segít is rajtuk.

Futás közben észrevette, hogy az emberek az úton kikerülnek egy bizonyos részt. Kíváncsiságból közelebb ment, és meglátta az árva, rémült kiskutyát. Hezitálás nélkül felkapta, és a karján a kiskutyával folytatta tovább a futást, amiből még 30 km volt hátra.

Örökbe is fogadta.

A kiskutya, akit a verseny közben Khemjira talált, végül családtag lett. Csak néhány hónapos volt és a Chombueng nevet adták neki a maraton emlékére. Khemjira látta, hogy a kiskutya valószínűleg elveszett és senki nincs körülötte, aki vigyázna rá. Ezért felvette és biztonságos helyre vitte.

Remélte, hogy a célba érve megtalálja a gazdáját, de ez nem történt meg. Hiába kérték a tulajdonost, hogy jelentkezzen, nem jött senki a kutyusért. Chombueng így csatlakozott Khemjira többi kutyájához.

Azóta Chombueng nagyot nőtt.

Chombueng boldog és megbecsült tagja lett Khemjira családjának. Az eltelt idő alatt szépen fejlődött a megfelelő gondoskodásnak köszönhetően, és szerető otthonra lelt kutyatársak között. Mikor Chombueng elérte a felnőtt kort, Khemjira úgy döntött, egy különleges emléket szerez maguknak azzal, hogy végigviszi őt egy újabb maratonon, ahogyan kölyökkutya korában. Az újrafotózott jelenet gyönyörű megtestesülése a közösen megtett útjuknak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét