Abban minden szülő egyetért, hogy a gyerekek mellett egyetlen unalmas pillanat sincs. Számtalan különböző érzelemmel töltik meg az életünket, és megvan az a képességük, hogy mindig tudnak feladatot adni a szülőknek. A 14 gyermekes anyuka, Nadya Suleman több mint 10-szeresen részesül ebben az örömben, története pedig igencsak megosztja a véleményeket. Ismerd meg ezt a szuperanyát!

2009-ben világrekorder lett.

Natalie Denise Suleman (született Nadya Denise Doud-Suleman) “Octomom” néven vált ismertté a médiában. Ennek oka, hogy ő volt az első, aki nyolcas ikreket hozott világra úgy, hogy mindannyian életben maradtak. Ez 2009 januárjában történt, azóta pedig a figyelem középpontjában éli az életét.

6 idősebb gyermekét és a nyolcas ikreket is in vitro megtermékenyítéssel hozta világra. Mielőtt az ikrek megérkeztek, Sulemannak már volt 6 gyermeke.

Még több gyermeket akart.

Suleman az in vitro kezeléseket 21 éves korában kezdte el 1997-ben.

Első fia, Elijah 2001-ben született meg, majd 2002-ben világra jött első lánya is, Ameerah. A nő azonban tovább folytatta a kezeléseket, és hamarosan még háromszor teherbe esett, ebből 2 fia született, Joshua és Aidan, valamint egy ikerpár, Calyssa és Caleb.

A kezeléseknek köszönhetően tehát 6 gyermeke lett, 4 fia és 2 lánya. De az anya itt nem állt meg, és 2009-ben úgy döntött, megteszi a következő lépést.

Világra hozni a nyolcas ikreket igazi hőstett volt.

A korábbi kezelésekből még 6 embriója maradt, Nadya pedig azt akarta, hogy az összeset egyszerre ültessék a méhébe. Ez egy nagyon bátor döntés volt, mivel a hozzá hasonló korú nőknél legfeljebb 3 embrió kerülhet beültetésre.

Amikor életet adott a nyolcas ikreknek, nemzetközi médiaszenzáció vált belőle. A közvélemény azonban főleg negatív volt vele kapcsolatban, Suleman még fenyegetéseket is kapott. Az anya önállóan szerette volna eltartani gyermekeit, és azt tervezte, hogy visszatér az iskolába mesterképzésre.

Suleman akkoriban egy interjúban így beszélt az anyaságról: “Nem alszom valami sokat, de már megszoktam. Ha egy gyerek felkel, felkel az összes. Vannak éjszakák, mikor csak fél órát tudok aludni. A jobb éjszakákon akár 2 teljes órát is kapok. A legtöbb idő, amit alvás nélkül töltöttem, 72 óra volt. Kemény, de megpróbálok a lehető legjobb anya lenni.”

A nagy csapat egy szerető családot alkot.

Ma már nemcsak 14 gyermekes anyuka, de egy reality műsor főszereplője is. Instagramon folyamatosan posztol a nagy család életéről és a legszórakoztatóbb pillanatokról.

Az emberek el sem akarják hinni, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerekek, Suleman pedig folyton dicséri őket minden lehetséges módon. “Mindannyian a legkedvesebb, legönzetlenebb, leggondoskodóbb emberekké váltatok, akiket csak ismerek.”

2022-ben, 47. születésnapján a nő meglepte rajongóit, amikor megmutatta, hogy mennyire gondoskodóak a gyermekei. Ezt a különleges napot a 14 gyermeke társaságában ünnepelte, a legkisebbek pedig azzal lepték meg anyukájukat, hogy szülinapi tortát, fánkot és lasagnét készítettek neki.

“Csakis ez számít nekem, a család és a szeretet, ami köztünk van” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét