Coral Sanchez arcszőrzete 9 éves korában kezdett nőni, ezért minden egyes nap borotválkozott 16 éven át. 29 évesen azonban úgy döntött, inkább elfogadja 10 cm hosszú szakállát, mi több, gyönyörűnek tartja. Ismerd meg a történetét, hogy miért dobta el a borotvát egyszer s mindörökre.

Ritka betegségben szenved.

Coral Sanchez 12 éves volt, mikor a túlzott szőrnövekedést okozó hirsutismus miatt el kellett kezdenie mindennap borotválkozni. Ez az állapot nemcsak az arcszőrzetére volt hatással, de a testszőrzetére is, emiatt csökkent az önbizalma.

Alapozót használt, hogy elrejtse arcán a nyomokat, de másnap délutánra a borostája visszanőtt. Coral annyira ügyelt a szakállára, hogy senkit nem engedett az arca közelébe, sőt sikerült eltitkolnia egy fiú elől, akivel 4 évig járt együtt.

Hamarosan teljesen megváltozott az élete, végül sikerült elfogadnia önmagát.

26 évesen, mikor hajléktalan lett, meghozta az életét megváltoztató döntést, és elfogadta természetes kinézetét.

Coral a Washington állambeli Seattle-ben él, és már 2022 márciusa óta növeszti a szakállát. Büszke a döntésére, és azt mondta, természetes kinézetének elfogadásától érzi magát “igazán gyönyörűnek”.

“Végre nem félek önmagam lenni.”

Coral közel 4 éve él kapcsolatban a 25 éves Illias Clarkkal, aki a lány támasza. Ő biztosítja arról, hogy gyönyörű, és hogy a teste egyszerűen csak azt teszi, ami természetes. Korábbi tapasztalatai kapcsán Coral elmondta, hogy azért kezdett borotválkozni, mert úgy érezte, ezt kell tennie.

Betegségét titokban tartotta, mindennap a párja előtt kelt fel, hogy borotválkozzon, és soha nem hagyta, hogy a fiú smink nélkül lássa. Úgy érezte, csapdába esett ebben a szokásában.

12 évesen Coral gyantázni kezdett, mielőtt borotválkozásra váltott volna. Hirsutizmusát a policisztás petefészek-szindróma okozza. Ez a betegség hatással van a petefészkek működésére, és a férfiakéhoz hasonló durva, sötét szőrszálak túlzott növekedését okozza.

Ahogy Coral idősebb lett, egyre nehezebbé vált számára, hogy napközben ügyeljen a mindent elfedő sminkjére, hogy elrejtse a növekvő szőrszálakat, főleg a munkahelyén, ahol az emberek szótlanul bámulták.

Mindannyian szépek vagyunk úgy, ahogy vagyunk.

Mikor Coral hajléktalan lett, és egy autóban élt zuhanyzó és fürdőszoba nélkül, még nehezebb volt számára a mindennapos borotválkozás. Ekkor kezdett el lázadni a nyomás ellen, hogy muszáj volna borotválkoznia, és inkább elfogadta természetes kinézetét: “Már nem akarom rejtegetni” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét