A házaspár testvért szeretett volna 8 éves lányuknak, ám ekkor még nem sejtették, milyen csoda vár rájuk. A család sorsa egészen megváltozott a 29 éves anya első terhességi ultrahang vizsgálatán, amin a férjével csak hitetlenkedve nevettek.

Elképesztően szokatlan helyzet.

Michael és Hannah Carmack négyes ikreket köszönthettek családjukban. Ez már önmagában rendkívül ritkának számít. Evelyn és Adeline, a két egyepetéjű ikerlány, valamint David és Daniel, a két egypetéjű ikerfiú koraszülötten, 27 hetesen jöttek világra császármetszéssel.

Michael így mesélt erről: “Én győzködtem Hannah-t, hogy jó ötlet a kistestvér. El tudjátok képzelni, hogyan reagált, mikor kiderült, hogy négyen lesznek.”

Meglepetés az ultrahangon.

Hannah legelső ultrahangvizsgálatán derült ki a meglepetés, hogy négyesikrek érkeznek a családba. Hannah állategészségügyi technikusként két petezsákot tudott megkülönböztetni az ultrahang képernyőjén. “Erre megkérdezte: ‘Ikrek?’ De az ultrahangos orvos nem felelt – mesélte Michael. – Ekkor azt kérdezte: ‘Három van?’ Majd az ultrahangos orvos Hannah térdére tette a kezét, és azt mondta: ‘Drágám, négy van.’”

Michael lelkesedése határtalan volt: “Nevetni kezdtem. Mindig is nagy családot akartam, de Hannah nem erről álmodozott” – mondta.

Mind a négyen egészségesek, de a kórházban kellett maradniuk.

A négy baba a kórházban maradt a tervezett szülési dátumnak megfelelően. Időközben Michael és Hannah házfelújításba kezdtek, hogy el tudják helyezni a nagyra nőtt családot.

Amellett, hogy megtartotta állását, Hannah gyakran látogatta a babákat a kórházban, ahol dédelgette és kézben tartotta őket, hogy kialakuljon köztük a kötelék. Michael csodálja feleségét: “A feleségem igazi rocksztár.”

Egy tanulmány szerint spontán fogantatásnál a négyesikrek születésének esélye 1:512.000-1:677.000-hez. A hármas vagy többes ikrek születésének aránya 100.000 szülésre vetítve 80. Hogy közben 2 egypetéjű ikerpár születik, ami azt jelenti, hogy mindkét embrió a megtermékenyítés után kettéválik, az ennél is ritkábban fordul elő.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét