A kapcsolatokban egyszer fent, egyszer lent. Néha teljesen ártalmatlan dolgok képesek negatív reakciót kiváltani a párunkból. Ezen meglepődünk, és nem tudjuk, hogyan legyen tovább. A következő történet írója teljesen megdöbbent, mikor párja egy olyan természetes dolog miatt borult ki, mint a menstruáció.

Sziasztok!

A párommal 4 hónapja vagyunk együtt. Nem sokkal ezelőtt úgy döntöttünk, összeköltözünk. Betétet cseréltem, becsomagoltam a nejlontasakba, és kidobtam a szemetesbe. Volt benne más szemét is, így a betét nem is igazán volt látható.

Másnap a barátom vitte ki a szemetet, és észrevette a nejlontasakot. Azonnal elejtette a szemeteszsákot, és azt kiabálta, hogy ez undorító. Szerinte a fiókomban kellene tartani. Képzeljétek el, milyen szag lenne!

Azt mondta, találjak jobb módot a betét kidobására, mert nem akarja, hogy a fürdőszoba az én véremtől legyen “szennyezett”.

Mit kellene tennem?

Van néhány lehetséges megoldásunk és tippünk erre a helyzetre.

  • Nincs mit szégyellned: Nő vagy, normális, hogy menstruálsz. Ez biológia, olyasmi, amit nem irányíthatsz. A menstruáció nem olyan időszak a hónapban, mikor a nőnek el kell vonulnia és szégyellnie kell magát a testének természetes működése miatt. A szemét pedig a szemetesbe való, a használt betétet nem tarthatod a fiókban. Semmit nem csináltál rosszul, a barátod ezt minden bizonnyal túlreagálta.
  • Gondold át a kapcsolatotokat: Lehet, hogy egy érettebb férfira volna szükséged. Képzeld el, mi történne, ha lányaitok lennének vagy terhes lennél, és elfolyna a magzatvized. Valószínűleg jobban járnál egy gondoskodó férfival, aki nem undorodik a női testtől. Találj olyan párt, aki támogat ilyen nehéz időszakban is, akár megveszi neked a betétet, vagy odaviszi, mikor szükséged van rá.

  • Mondd el neki, mit érzel: Ha nem szeretnél szakítani, megpróbálhatsz egy második esélyt adni neki. Tudasd vele, hogy bocsánatkérésre vágysz tőle. Ha nem hajlandó erre, az azt jelenti, hogy szerinte még mindig te vagy a hibás. Az az elképzelése, hogy a használt betétet a fiókba kellene tenned, önző, és igazából ezt nevezhetjük gusztustalannak. Becsomagolva kidobtad a szemetesbe, nem csináltál rendetlenséget, tehát nem szabadna hibáztatnia téged.

  • Gondolj a lány ismerőseidre is: Képzeld el, hogy olyan vendég van nálatok, aki éppen menstruál. A párod majd hisztit csap, vagy még rosszabb esetben azt mondja, a vendégetek tegye a táskájába a használt betétet. Nehéz helyzetben találnád magad. A barátnőd meg lenne sértve, a párod pedig ok nélkül megint dühös lenne. Kockára tennéd a barátságodat, ha továbbra is ilyen párral akarnál maradni.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

  1. Ritka nagy bunkó az ilyen ember. Én, akár még ki is szopogatnám a szeretett, imádott NŐm nedvét a tamponból, nemhogy undorítónak találnám!
    Ha szeretek valakit, azt mindenestül szeretem. Azokon a napokon is… Sőt, talán akkor még jobban! 🤤

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét