A ricinusolajat már az ókori Egyiptomban is alkalmazták, de néhány évtizeddel ezelőtt, nagymamáink idején is szinte minden háztartásban megtalálható volt. Elsősorban hashajtó hatása miatt használták, ám napjainkban újra nagy visszatérő, mégpedig főként a szépségápolásban. A 100%-ban természetes olaj antibakteriális, gombaölő és gyulladásgátló hatással is rendelkezik. Nézzük, mit kell tudnunk róla, hogy kizárólag előnyeit tapasztalhassuk.

A ricinusolaj előnyei.

Korpa ellen

A ricinusolaj a fejbőr valamennyi problémájára megoldást nyújt, így a korpásodás ellen is. 1 evőkanál ricinusolajat keverjünk össze 1 evőkanál olívaolajjal és adjuk hozzá egy fél citrom levét. Vigyük fel a fejbőrre, masszírozzuk be és hagyjuk állni. Fél óra után mossunk hajat.

Striák ellen

A legtöbb nőnél az évek során kialakulnak a striák. Ennek oka lehet a hízás, a fogyás vagy a szülés is. A bőrt megviselő hatások következtében kialakuló csíkokra használjunk ricinusolajat! Masszírozzuk be a bőrbe, csavarjuk körbe magunkat meleg törölközővel és hagyjuk hatni az olajat legalább 15-20 percig.

Kettévált hajvégre

Van, akinek a haja kifejezetten hajlamos arra, hogy a végeknél kettéváljon. Innen már csak egy lépést a letöredezés. Ezért érdemes mielőbb elvégezni a ricinusolajos kezelést. Hogy könnyebben tudd felvinni a sűrű állagú olajat, keverd össze olívaolajjal! Vidd fel a haj teljes hosszára és hagyd legalább fél órán át hatni!

Ráncok ellen

Ha a bolti szemránckrémek nem működnek, próbáld ki a ricinusolaj hatását! Intenzíven hidratál, miután felviszed a bőrre, mintha felpumpálná azt, annyira feltölti, így a ráncokat is csökkenti. Élénkíti a vérkeringést, ami szintén jót tesz a bőr állapotának. Naponta egyszer használd, majd meleg vízzel mosd le.

Szemöldök dúsításhoz

A szemöldökdivatban már rég letűnt a vonalszerűre szedett, keskeny szemöldök. Ma már minél dúsabb, annál jobb, azonban nem sokaknak adatik meg a természetesen dús szemöldök. A helyzetet javíthatod a ricinusolaj segítségvével! Minden este kend be vele a szemöldöködet – legegyszerűbben ezt egy fültisztító pálcika segítségével teheted meg –, és hagyd fenn más nap reggelik. Naponta ismételd a műveletet!

Pattanások ellen

A ricinusolaj baktérium ellenes és gyulladáscsökkentő hatása kettős támadást indít a pattanások ellen. Gyengéd a bőrhöz, így annak kiszárítása és irritálása nélkül tünteti el a pattanásokat. Kezelés előtt érdemes átgőzölnöd az arcod, hogy az olaj még hatékonyabban működjön.

Hajdúsításhoz

Amit csak szeretnél: dúsabb hajat vagy hosszabb hajat könnyebben elérhetsz a ricinusolajjal, mint bármely más természetes szerrel! Csodaszernek is szokták nevezni emiatt, hiszen néhány hónapos intenzív kezelés után drasztikus változást eredményez úgy a hajszálak sűrűségét, mint hosszát tekintve. Hetente alkalmazd minél többször! A ricinusolajos pakolást egész éjszakára hagyd fenn, hogy még hatásosabb legyen!

Lehetséges mellékhatás?

Sokat hallani arról, hogy a ricinusolaj elősegíti a szőrnövekedést, mégpedig olyan helyeken is, ahol ez a hatása egyáltalán nem kívánatos. Tény, hogy a hajra, a szempillára, a szemöldökre ilyen hatással van és ezek legfőbb pozitívumai. Azonban, ha arra gondolunk, hogy a bőrápoláshoz is ajánlott, már kétségeket vet fel, hogy vajon ránceltüntetés közben kell-e számolnunk az arcszőrzet fokozott növekedésével is.

Ez a gondolat nem megalapozatlan. A ricinusolaj valóban serkenti a szőrnövekedést, azonban csak azokon a helyeken, ahol az természetes módon is megtalálható az arcon. Viszont, ha valakinek ezzel már eleve problémája van – pl. az ajak feletti bajuszszőrzetet gyantáznia kell –, akkor jobb, ha a ricinusolajat bőrre egyáltalán nem használja. Másoknak, akiknek a szőrzetük világos és ritka, a ricinusolaj nem fog extrém szőrnövekedést okozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét