Idővel minden kapcsolat változik. Minél régebb óta vagytok együtt, annál több lesz a változás. Lesz, ami kifejezetten zavar vagy megrémít, de ha alaposabban végiggondolod, látni fogod, hogy nem történt más, minthogy a szerelmetek egy új szintre lépett.
Most megismerheted a szerelem azon törvényeit, melyekkel minden pár szemben találja magát!

10. A bizalom rendkívül törékeny

Minden kapcsolat alapja a bizalom, ami sokszor nagyon szilárdnak tűnhet. Ám ez egy igen megtévesztő és veszélyes érzés, mert a párok közötti bizalom nagyon gyorsan és nagyon könnyen lerombolható.

9. Időnként unatkozni fogsz a párod mellett

Csak az álmokban létezik olyan, hogy egy pár mindig mindent együtt csinál és sohasem unatkozik. A való életben azonban egy könyv vagy egy találkozó a barátokkal sokkal érdekesebb lehet, mint egy este a pároddal. Ez nem jelenti azt, hogy eltávolodtatok egymástól. Csak lazítsatok kicsit külön, és hamarosan újra élvezhetitek az együttlétet!

8. Nem mindig lesztek közös nevezőn

Ha minden fontos döntést egyhangúlag hoztok is meg, előbb vagy utóbb eljön az idő, mikor valamiről ellentétesen fogtok vélekedni. Fontos, hogy ilyenkor ne legyél mérges a párodra, és próbáljátok közösen megtalálni a kiutat ebből a helyzetből.

7. A házasság és a gyerek nem döntés, hanem kihívás

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a házasság erősebbé teszi a kapcsolatot, a gyerekek pedig szorosabban összekötik a párokat. Ezzel szemben mind a házasság, mind a szülőség igen kemény próbája a kapcsolatnak. Megtanulsz jó társ és jó szülő lenni – természetesen időnként elbuksz majd, de idővel egyre jobb lesz, akárcsak a biciklizés!

6. Nem fogtok örökké vonzódni egymáshoz

Egy kapcsolat többnyire csak az elején szenvedélyes. A szenvedély elmúlik, a szerelmi élet pedig sokkal nyugodtabb lesz. Ebből könnyen lehet probléma, de a legfontosabb, hogy ne ess kétségbe, és ne gondold azt, hogy talán nem is kellene együtt lennetek. Mindent helyrehozhatsz!

5. Időnként magányosnak fogod érezni magad

Hihetnénk, hogy egy kapcsolat vagy házasság éppen ellentéte a magánynak, de ez nem egészen igaz. Néha magányos leszel, úgy fogod érezni, hogy senki nincs, aki megért, és senki sem törődik veled. Időnként mindenkinek vannak ilyen érzései és gondolatai, ha házas, ha nem.

4. Lesznek furcsa gondolataid

“El kéne válnom?” “Valaki mással boldogabb lehetnék?” Ezek a gondolatok még a legboldogabb pároknál is felmerülnek. Az emberek gyakran gondolkodnak ilyesmin éjszaka vagy mikor egyedül vannak. Ezeknek a kérdéseknek azonban éppen annyi az értelmük, mint pl. annak, hogy “Hogy milyen lenne az életem, ha franciának születek?”

3. Időnként elveszted a kötődést

Úgy érzed, hogy aki vagy, a te sorsod, a szíved, mindened a szeretett emberhez kötődik. Néha viszont ezt a kötődést megszűnni érzed. Ez normális! Valószínűleg csak fáradt vagy.

2. Meg fogjátok bántani egymást

Senki sem tud jobban megbántani, mint az, akit szeretsz. Az ő szavait jobban a szívedre veszed, mint bárki másét. Veszekedés közben pedig a párod ott sebezhet meg, ahol az neked a legjobban fáj. Bántani fogjátok egymást, de a legfontosabb dolog, hogy akkor foglalkozzatok a problémával, amikor felmerül, nehogy túl késő legyen.

1. A szerelem magától nem marad életben

Sokszor kell emlékeztetni magunkat arra, hogy a szerelem lényege a szeretet. Ez nemcsak egy érzés, de egy cselekvés is. A kapcsolatainkon ennek szellemében kell dolgoznunk, mégpedig együtt. Csupán az egyik fél nem lesz képes hosszú ideig életben tartani a tüzet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét