A szülők nap mint nap keményen dolgoznak, hogy jobb jövőt biztosítsanak a gyermekeiknek. Tetteikkel sokszor értékes leckéket tanítanak, melyeken keresztül segítenek jobban megérteni az életet a gyerekeik számára. Egy mexikói bevándorló család kemény munkáról szóló tanítása iránti tiszteletét fejezte ki diplomázó lányuk.

A családja inspirálta arra, hogy magasabbra törjön.

Jennifer Rocha szülei Mexikóból költöztek az Egyesült Államokba, és esélyük sem volt főiskolára járni, de mindig is azt szerették volna, ha Jennifer értékeli az oktatás fontosságát. “A szüleim azt mondták, előbb bevándorló munkásként kell dolgoznom a földeken ahhoz, hogy valóban megértsem, miért annyira fontos a tanulás” – mondta.

Megtanulta a kemény munka igazi értékét.

Iskola után Jennifer sietett a földekre, és a családjával dolgozott ott. A munka késő estig tartott, csupán néhány óra jutott alvásra éjjel. Ez nem csak fizikailag volt kimerítő, de arra is megtanította Jennifert, hogy tisztelje a kétkezi munkásokat.

Az emberek gyakran alábecsülik azt a kemény munkát, aminek köszönhetően az élelmiszer a boltokba kerül. Az olyan egyszerű dolgok érdekében, mint a zöldségek és gyümölcsök, a gazdálkodók gyakran az egészségüket áldozzák fel, és a legnehezebb körülmények között dolgoznak, miközben elviselik a hátfájást és az arcukba csapódó bogarakat.

Közel állt ahhoz, hogy feladja.

A főiskolás évek alatt Jennifer családja nem engedhette meg, hogy lányukat kollégiumba küldjék, így egyensúlyoznia kellett a tanulmányai, két állás, az ingázás és a földön való munka között. “Voltak pillanatok, mikor fel akartam adni, de a szüleim tanácsai és támogatása lendületet adott” – mondta.

Megható tisztelgés a szülők előtt.

A fotókkal Jennifer különleges módon tisztelgett szülei előtt. Az ő áldozataik kövezték ki számára az utat a siker felé, az a hihetetlen erő, amiből példát mutattak neki, mindegyik felvételen jól érzékelhető. Jennifer és családja a bizonyítékai annak, hogy az élet minden nehézsége legyőzhető.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét