Mind többen vannak azok, akik a megfázás, influenza ellen szeretnének természetes gyógymódokat találni. Mielőtt az antibiotikumok megjelentek, az emberek gyógynövényekkel kezelték ki magukat ezekből a betegségekből, a természetes gyógyszerek pedig most is itt vannak körülöttünk!

Gyömbér

A megfázást könnyen legyőzheted, ha friss, nyers gyömbérből teát készítesz. Gyulladáscsökkentéshez és olyan típusú fertőzések kezeléséhez is kiválóan alkalmazható, mint a lisztéria vagy a szalmonella.

Oregánó olaj

A legjobb, ha a vad oregánót választod, ha gyógyulni szeretnél! Antibiotikus, antimikrobiális, antivirális hatásokat mind tartalmaz az oregánónak ez a fajtája. Orrdugulás ellen az olajat inhaláláshoz alkalmazd!

Méz

Minden tiszta, nyers méz tartalmas természetes antibiotikumot, ezenkívül pedig számos más gyógyító összetevőt. A manuka mézet tartják erre a célra a leghatásosabbnak, de ne fogd a fejed, ha hirtelen nem tudod beszerezni, bármely méz segíteni fog! Évezredek óta a természetes gyógymódok egyik alapkelléke fertőzésgátló tulajdonságai miatt. Nagy előnye, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt használható.

Fokhagyma

Nyersen fogyaszd, mert főzés közben elvész a fokhagyma allicin tartalma. Pedig éppen ez az összetevő biztosítja a fűszernövény gyógyhatásait. A fokhagymával legyőzheted a vírusokat és baktériumokat, kezelheted az influenzát, megfázást, náthát és a gombás fertőzéseket is. Még azokat a baktériumokat is elpusztíthatod vele, melyek rezisztensek az antibiotikumokra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here