Egy felmérés szerint a nők 79%-a elégedetlen a kinézetével. Bár a tökéletes testre senki nem mondana nemet, kutatások bizonyítják, hogy a gömbölydedebb idomoknak is megvannak a maguk előnyei.
Arra biztatunk mindenkit, hogy szeresse a testét, hiszen amíg boldog vagy, addig biztos, hogy valamit jól csinálsz.

Akiken van némi súlyfelesleg, azoknál alacsonyabb az elhalálozás esélye.

A tanulmányt 3 millió ember részvételével készítették. Az eredmények azt mutatják, hogy a túlsúlyos kategóriába esőknek 6%-kal kisebb esélyük van az elhalálozásra, mint a normál testsúlyúaknak.

Egy másik tanulmányban kimutatták, hogy azok a 70 év felettiek, akiken van 1-2 kiló súlyfelesleg, tovább élnek, mint azok, akiken nincs. A kutatás vezetője szerint ebben az életkorban a BMI, azaz a testtömeg-index már nem bír semmilyen jelentőséggel.

A megfelelő mennyiségű zsír hozzáadhat néhány évet az élettartamhoz.

Egyes esetekben néhány plusz kiló hozzájárulhat ahhoz, hogy tovább éljünk, hiszen bizonyos fokú védelmet biztosít a sérülésekkel szemben. “Ha elesel, és egy sérülékeny csontodra zuhansz, például a csípődre, az ott lévő zsírréteg megóvhat a komolyabb sérüléstől. És ha beteg leszel, és nem lesz étvágyad, olyankor is nagyon jól jön a zsírtartalék” – magyarázta a kutató.

A kutatás szerint a túlsúly csökkenti a depresszió esélyét is.

A tudósok felfedezték, hogy az FTO gén nemcsak az elhízással áll összefüggésben, de a boldogságérzettel is. Rájöttek, hogy a túlsúlyos embereknél 8%-kal kisebb az esély a depresszió kialakulására.

A teltebb nők boldogabb életet élhetnek.

Egy kutatás szerint a túlsúlyos embereknél a boldogság szintje emelkedik 40 éves kortól kezdve. A vizsgálatban résztvevőknél jobb mentális egészségi állapotot tapasztaltak, annak ellenére, hogy fizikailag kevésbé folytattak aktív életmódot. Azt is kimutatták, hogy a kevés mozgás nincs hatással a nők mentális állapotára, viszont a férfiak esetében rendkívül káros hatása van az életminőségre.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here