Mint a világon mindennek, a technológia rohamos fejlődésének is megvannak a maga előnyei és árnyoldalai. Az online kommunikáció, a személyes kontaktus hiánya megnehezíti az érzelmek kifejezését és közvetítését, főleg, ha a szerelemről van szó. A jó hír azonban, hogy a testbeszéd nagyon árulkodó és ha megtanulsz olvasni belőle, könnyedén feltárhatod a másikban rejlő valódi érzéseket.

1. Felhúzott szemöldök

Minden alkalommal felhúzza a szemöldökét, amikor meglát? Ha tetszel neki, minden tetszik, amit lát rajtad és hall tőled, és folyamatosan többet akar belőled. Ezért nyitja a szemeit nagyobbra, ami miatt pedig felemelkedik a szemöldöke.

2. Izzadt tenyér

Az izzadt tenyér jele lehet annak, hogy melege van, de azt is mutathatja, hogy ideges, mikor találkoztok. Valószínűleg tart attól, hogy valamit elbénáz vagy rosszat mond és ezzel elriaszt majd téged. Ettől feszültté válik, ami pedig a tenyerek izzadásán is megmutatkozik.

3. Feléd hajol

Egy zsúfolt helyen, ahol hangzavar van, természetes, hogy akivel beszélgetsz, az feléd hajol. De ha egyébként is jól hallana, mert nincs semmilyen zavaró tényező, ő mégis feléd dől, akkor minden szavadra szomjazik, egyetlen mondatodról sem akar lecsúszni.

4. Az övéhez nyomja a tenyeredet

Ha észreveszed, hogy a tenyeredet a sajátjához nyomja, biztos lehetsz benne, hogy erősen érdeklődik irántad. Ez a mozdulat azt fejezi ki, hogy vágyik arra, hogy hozzád érjen és még szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatot köztetek. Az ujjak összekulcsolása is ugyanezt jelzi.

5. Széttárja a lábait

Nem feltétlenül a rossz modor jele. A bizalmat is mutathatja. A férfiak ebben a pózban a legsebezhetőbbek, ezért ha így ül a társaságodban, azzal azt fejezi ki, hogy bizalma van feléd, kényelmesen érzi magát melletted.

6. Mély lélegzet

Mély lélegzetet vesz, amikor meglát? Nemcsak azért teszi, mert több oxigénre van szüksége a látványod miatt, hanem mert tudat alatt szeretné szélesebbnek mutatni a mellkasát és keskenyebbnek a derekát. Próbál vonzónak tűnni a szemedben, hiszen ő már odáig van érted.

7. Szemkontaktus

Ha társaságban vagytok és többször elkapod, hogy téged néz, biztos lehetsz benne, hogy érdekled. A merészebb férfiak kicsit sem félnek a szemezéstől, míg a félénkebbek csak titokban néznek téged, alig kaphatsz el tőlük egy-egy pillantást. Az emberek hajlamosak nevetés közben arra nézni, aki tetszik nekik, ezért legközelebb figyeld, és ha egy vicc hallatán rád nevet, nyert ügyed van!

8. Nyakkendő igazgatása

Egy másik jele annak, hogy feszült, izgatott a közeledben, ha a nyakkendőjét igazgatja. A legtöbb ember babrál valamit a kezével, mikor ideges. Mivel a férfi ezt palástolni akarja, inkább megigazítja a nyakkendőjét, mert így az idegessége kevésbé nyilvánvaló.

9. Őszinte mosoly

A férfiak többnyire visszafogottan mosolyognak, de ha olyasvalakivel vannak, aki tetszik nekik, megmutatják az őszinte mosolyukat is. A fogak kivillanása, az összehúzott szemek és a homlokon megjelenő ráncok is mutatják, hogy hatással vagy rá.

10. Megváltozik a hangja

Kedvesebb, lágyabb hangon szól hozzád. Még az is lehet, hogy lassabban kezd beszélni, mert nyugodtabban, kellemesebben érzi magát.

11. Melletted megy

Ha két lépéssel előtted megy, az tisztán mutatja, hogy csakis önmagával van elfoglalva, nem pedig veled. Viszont, ha melletted sétál, biztos lehetsz benne, hogy érdekled és élvezi a veled való kölcsönös kommunikációt. Az egyetlen kivétel, mikor előtted haladhat, ha veszélyes vagy zsúfolt helyen vagytok.

12. Vigyáz a holmidra

Mennyire bánik tisztelettel a holmiddal? Ledobja a kabátodat, miután elvette tőled vagy gondosan felteszi a fogasra? Amennyi tiszteletet mutat a holmid iránt, annyit érez irántad is. Ha úgy bánik veled, mint egy királynővel, de a holmidat másként kezeli, feltehetően nincsenek valódi érzései feléd.

13. Véletlen érintések

Ha nem tudja megállni, hogy véletlenül hozzád ne érjen, az azt mutatja, hogy nagy belső vágyat érez arra, hogy még közelebb kerüljön hozzád. Alapvetően megpróbálunk távolságot tartani azoktól, akiket nem kedvelünk és ez fordítva is működik.

14. Nem használja a telefonját, amikor veled van

Ha képes félretenni a telefonját, miközben együtt vagytok, azzal kimutatja, hogy egyrészt tisztel téged, másrészt nagyon érdekled. Nem válaszol hívásokra és üzenetekre, ez pedig csak egyet jelent: az egész világ várhat, ha végre veled lehet.

15. Szétnyitja az ajkait

Az egész arckifejezése megváltozik, mikor meglát téged, de ha még mindig vannak kétségeid, figyeld az ajkait! Ha szétnyitja őket, mikor találkoztok, kellemes érzéseket táplál irántad.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét