A becslések szerint csak a lézeres szőrtelenítő eljárásokból 2031-re a bevétel világszerte eléri a 2,5 milliárd dollárt. A szőrtelenítés elképesztően népszerű, a nőkön pedig egyre nagyobb a nyomás, hogy a bőrük teljesen sima legyen.
Nincs abban semmi rossz, ha valaki szeretne megszabadulni a szőrszálaktól, ahogyan abban sincs, ha valaki szeretné megtartani őket. Ez utóbbiak közé tartozik a művész és aktivista Esther Calixte-Bea, aki a természetes női szépség elfogadását hirdeti, üzenetét pedig büszkén közvetíti világszerte a nők számára: nem minden nő néz ki egyformán, és nem is kell, hogy egyformák legyenek.

Az önelfogadás volt az első lépés.

Esther, vagy ahogy egyre többen ismerik a nevét a világon, Queen Esie egészen 2018-ig engedelmeskedett annak a nyomásnak, hogy szőrtelenítse a testét. Elmesélte, hogy teste minden egyes négyzetcentiméterét borotválta a magazinfotózásokhoz, majd tele lett piros dudorokkal a bőre, nem beszélve a szőrbenövésekről.

“GYŰLÖLTEM, hogy szőrös vagyok, és hogy annyi időt és pénzt kell fecsérelnem a szőrtelenítésre” – osztotta meg egy Instagram-posztjában. Amikor belefáradt az egészbe, úgy döntött, elfogadja és szeretni fogja a testét szőrösen.

Esie elhatározta, hogy nem hódol be a szépségideáloknak.

Esie szerint a szépségipar arra törekszik, hogy minden nő egy bizonyos módon nézzen ki. A szőrtelenítést pedig egy kalap alá veszik az alapvető higiéniával. A montreali születésű művész most már kizárólag az önszeretetben és önelfogadásban hisz: “Rávettem magam, hogy életemben először úgy menjek a strandra, ahogyan vagyok. Szőrösen a testem szinte minden centiméterén. Büszkének és szabadnak éreztem magam!”

Testpozitív-aktivistaként azt hirdeti, hogy minden test megérdemli a szeretetet.

Minden test megérdemli, hogy szeretve legyen. Esie úgy véli, a nők szabadon kell hogy dönthessenek róla, hogy szeretnének-e szőrteleníteni. “Meg akarom mutatni a nőknek, hogy egy gálára is el lehet menni úgy, hogy a mellükön és a lábukon szőrszálak vannak.”

Művészetét arra használja, hogy megszólaltassa a női szépség hangját.

Felnőve Esie nem talált magához hasonló nőket, ezért úgy döntött, a művészetén keresztül fog megszólalni. Most kiállításokon mutatja be a hasonló testszőrzettel rendelkező nők alkotásait, bízva abban, hogy hatással tud lenni a fiatalabb generáció tagjaira, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here