Dylan Mulvaney 4 éves volt, mikor rájött, hogy lány akar lenni. 26 évesen az arcán nőiesítő műtétet végeztek, ami fontos lépés volt a nemváltoztatás során felmerülő kellemetlenségek csökkentéséhez. Meghatározó pillanat volt számára, egy új fejezet kezdetét jelenti az életében. Mulvaney a transzneműek ikonja, aki kevesebb mint egy év alatt 10,6 millió követőre és több mint 1 milliárd megtekintésre tett szert TikTokon a Days of Girlhood című sorozatának köszönhetően.

Miután elindította videónaplóját, 5 nap alatt 1 millióra nőtt a követőinek száma TikTokon.

Dylan Mulvaney profi színésznő, komikus és transznemű jogi aktivista. 2020-ban, mikor nem talált munkát, és nem foglalkozhatott azzal, amit szeret, letöltötte a TikTokot, és azt gondolta: “Ez egy gyerekeknek való alkalmazás.” Majd elindította sorozatát, melyben nyíltan beszél a nemváltásának haladásáról.

Amikor elkezdte gyártani a videókat, még fogalma sem volt, mennyire megváltozik majd ettől az élete.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dylan Mulvaney (@dylanmulvaney) által megosztott bejegyzés


Sokan számolnak be a nemátalakításukról online felületeken, de Mulvaney még nem látott olyat, aki a legelejétől megosztotta volna a tapasztalatait. Ezért saját kezébe vette a dolgokat, elkezdett videókat készíteni, többnyire a közeli barátaival és családtagjaival együtt. Nem sokkal ezután videói gyakorlati útmutatókká váltak, és rengeteg kérdésre adtak választ a nemátalakítás előtt állók számára. Ennek ellenére tartalmai mindenkinek szólnak, nem csak az LMBTQ-közösség tagjainak.

A legjobban azt élvezi, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kap elfogadásról, támogatásról, reményről. Az üzeneteken keresztül érkező szeretet mindig energiát ad neki.

Mulvaney olyan közvetlenül szól a közönségéhez, mintha csak FaceTime-beszélgetést folytatna egy barátjával. Közvetlenül, a kamerával szemtől-szemben állva beszél őszintén a tapasztalatairól, így alakít ki szoros kötődést követőivel.

Nemrégiben esett át az arcát nőiesítő műtéten.

Ez a műtét sok lépést foglal magában, hiszen átalakítják az arc formáját, hogy az nőiesebbé váljon. A hajvonal megváltoztatásával kisebbé teszik a homlokot, az ajkakat és az orcát teltebbé teszik, orr-, áll- és állkapocs átalakítást is végeznek. Ezek a módszerek segítenek, hogy a nemváltás a fizikai jellemzőkben minél inkább megmutatkozzon, így erősítik a transzneműek magabiztosságát.

Miután egy kis szünetet tartott a közösségi médiában, Mulvaney hatásos megjelenéssel tért vissza. A 2023-as Grammy-díj-átadón debütált. A műtét eredményei magukért beszélnek, csak vess egy pillantást az alábbi fotóra!

Mulvaney elképesztően szerencsésnek érzi magát, hogy áteshetett a műtéten. Hangsúlyozta, ez nem egy tipikus műtét volt: “Ha nem lennék transz, ezek a változtatások sem lehettek volna, de a nemi diszrófiám miatt úgy éreztem, szükségem van rá. Azt szeretném, hogy a nőiesítő arcműtétet éppen olyan fontosnak tekintsék, mint a többi nemi átalakítást szolgáló ellátást.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét