Az emberi test folyamatosan változik, gondolj csak arra, hogyan néztek ki a neandervölgyiek. Tudósok most azt tanulmányozták, hogyan fog kinézni az emberi test a jövőben. Az eredmény pedig, amire jutottak, elképesztő.

Alice Roberts egy anatómus, aki azon a felfedezésen dolgozik, milyen lenne az emberi test tökéletlenségek nélkül. Testét viaszfigura formájában alkották meg és mutatták be egy szűk körű közönségnek. Ami a leginkább megdöbbentette a jelenlévőket az az volt, hogy a baba feje a modell hasán kívül volt.

Roberts elmagyarázta, hogy a baba azért így helyezkedik el, hogy megszűnjön a szülés közbeni fájdalom. “A baba a legfurcsább dolog, ugyanakkor nagyon cuki” – mondta.

De a test többi része is nagy érdeklődést keltett a közönség körében. Roberts elmondta, hogy a modellnek “erős, csimpánzszerű dereka van, hogy ellensúlyozza az egyenes felállásban fennálló hibákat.” A hosszú lábak elnyelik az ütődéseket, az apró pumpák a combban pedig javítják a vérkeringést.

Valószínűleg annak nem leszünk tanúi, hogy ezek a változások bekövetkeznek-e vagy sem. De azt már most is megfigyelhetjük, hogy az ideális alak hogyan változott az idők során, kezdve az ókori világ pufók női alkatától a homokóra alakig. Kíváncsiak vagyunk, mi lesz a következő!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét