Mindenki boldog szeretne lenni a házasságában, és boldog kapcsolatban szeretne családot alapítani. A boldogság egyik kritériuma pedig a házastársi hűség. Willard F. Harley Jr. klinikai pszichológus és házassági tanácsadó több mint 800 párral folytatott kísérletet, és kiderítette, hogy mind a férfiaknak, mind a nőknek alapvető szükségleteik vannak, melyeket ki kell elégíteni ahhoz, hogy a hűtlenség esélye nullára csökkenjen.
Most összegyűjtöttük Willard F. Harley His Needs, Her Needs című könyvéből a legfontosabbakat arról, hogyan lehet ezeket az igényeket kielégíteni annak érdekében, hogy egy pár boldog legyen, és semmin se akarjon változtatni.

1. A nőnek szüksége van gyengédségre, a férfinak szüksége van hancúrozásra.

  • A nőnek nem csak gyengédségre, de ragaszkodásra és szeretetre is szüksége van. Ezeket többféleképpen ki lehet fejezni számára: virággal, csókkal, öleléssel, telefonálással, gondoskodást sugalló gesztusokkal. Ezektől a nő úgy érzi, hogy biztonságban és jó helyen van.
  • A nők gyakran alulbecsülik a férfiak nemi kapcsolat iránti igényét. Willard F. Harley szerint az, hogy a férfiaknak szükségük van a huncutkodásra, a nőknek pedig a gyengédségre, nagyon is összekapcsolódik. Ha a férfi a szeretet és a gyengédség semmi jelét nem mutatja, esélye sincs az együttlétre. Ez ugyanígy működik fordítva is: ha egy nő nem hancúrozik a férfival, nem várhat tőle gyengédséget sem.

2. A nőnek szüksége van a beszélgetésre, a férfinak szüksége van egy barátra a hobbijához, a kikapcsolódáshoz.

  • A nőknek szükségük van arra, hogy a férfi meghallgassa őket, és visszajelzést adjon a hallottakról. Az udvarlás során egy pár boldogan társalog egymással, és fontos, hogy ez a házasságuk alatt is ugyanígy maradjon. William F. Harley szerint ahhoz, hogy a nőnek ez az igénye kielégülhessen, a férfitól 15 óra figyelemre van szükség hetente, mikor meghallgatja őt. Ez napi több mint 2 órát jelent.
  • A nők gyakran osztoznak a párjuk hobbijában, míg az udvarlás tart. Elmennek vele horgászni, meccset nézni. A házasságban vagy mindketten megpróbálják megadni azt, hogy a párjuk élvezhesse a hobbiját, vagy hagyják, hogy a férjük egyedül menjen kikapcsolódni. De a férfiak számára nagyon fontos, hogy a feleség jó társaság legyen. A pszichológus szerint a feleséggel való kikapcsolódás a második legfontosabb dolog a férj számára.

3. A nőnek szüksége van az őszinteségre, a férfinak szüksége van arra, hogy a felesége vonzó legyen.

  • A nőknél a bizalom alapja a párjuk őszintesége. Hogy ne vesszen el a bizalom, nagyon fontos, hogy a férfi még a legapróbb részleteket illetően is őszinte legyen.
  • Valljuk be: a férjek nem fogják csak azért értékelni a feleségüket, mert az okos. Szükségük van arra is, hogy a nő vonzó legyen.

4. A nőnek szüksége van elég pénzre, a férfinak szüksége van arra, hogy kényelmes otthona legyen.

  • Mondhatjuk, hogy a pénz sosem lehet elég, de van egy bizonyos összeg, ami szükséges az élethez, a stabilitáshoz, a biztonságérzethez. Ezt értik a tudósok elég pénz alatt.
  • A férfiak mindennap sok problémával és feladattal találják szemben magukat, ezért számukra fontos, hogy az otthonuk rendezett hely legyen, ahol tudnak pihenni. Ez az igényük olyannyira erős, hogy még álmodni is szoktak róla.

5. A nőnek szüksége van egy olyan férjre, aki jó apa, a férfinak pedig szüksége van arra, hogy felnézzenek rá.

  • A nő számára fontos, hogy a férje a fiúk számára példakép, a lányuk számára pedig a tökéletes férfi legyen. A férfinak bizonyos feladatokat is kell vállalni a gyerek nevelésében és tanításában.
  • A férfi számára fontos, hogy büszke lehessen magára, és tudja, hogy a párja felnéz rá. Az őszinte tisztelet komoly motiváló erő a férfi számára. Ez ösztönzi arra, hogy még többet tegyen le az asztalra.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here