Micimackó egyszer azt mondta, néha a legkisebb dolgok foglalják el a legnagyobb helyet a szívünkben. Egy tanulmány eredménye azonban ezt megcáfolja. A kutatás szerint ugyanis akkor a legboldogabb egy házasság, ha az alacsony nő és magas férfi között köttetik.
Ha ez a te érdeklődésedet is felkeltette, és szeretnéd jobban körbejárni a témát, a következő cikkből megtudhatod, mi ennek az oka.

Az evolúció hatása

A kutatást 7580 nő véleménye alapján végezték, az eredmény pedig azt mutatja, hogy a feleségek boldogsága közvetlen összefüggésben van a férjek magasságával. A nőket alapvetően vonzzák a magas férfiak, de hogy ennek mi az oka, arra nem tudtak magyarázatot adni. Az evolúció lehet az egyik lehetséges ok, ami hatással lehet a nők választására. A kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a magasság mint tényező, a házasság első 18 évében számít, ezután azonban már nincs jelentősége.

A magas férfiak a nőknek a nőiesség és a védelmezés érzését adják

Egy másik tanulmány is megpróbált választ találni arra a kérdésre, hogy vajon a magasságnak van-e szerepe a párkapcsolatokban. A válasz: igen! 601 nő részvételével végeztek kutatást, melynek során a nők a következőképpen foglalták össze véleményüket:

  • Fura érzés lenne lefelé nézni ahhoz, hogy a párom szemébe nézhessek.
  • Fontos, hogy viselhessek magas sarkú cipőt, és még így is alacsonyabb legyek.
  • Szeretem, hogy úgy ölelhetem át a férjem, hogy közben felfelé kell nyújtóznom, hogy elérjem a nyakát.
  • Szeretem nőnek érezni és biztonságban tudni magamat egyszerre.

A magasabb férfiakat okosabbnak gondolják

Egy tanulmány szerint közvetlen összefüggés van az intelligencia és a testmagasság között. A tudósok azt állítják, hogy a magasabb férfiak valóban okosabbak. Azonban fontos leszögezni, hogy a tanulmány nem mondja azt, hogy minden alacsony férfi buta! Ez csak egy általános eredmény.

A magasabb férfiakat gazdagabbnak hiszik

Egy tudományos cikk szerint minél magasabb vagy, annál többet keresel. Azt állítják, hogy a 180 cm magas férfiak 30 év alatt jóval több pénzt keresnek, mint azok, akik csak 167 cm-esek. Egy másik tanulmány szerint centiméterenként 1%-kal nő a jövedelem.

A magasabb férfiaknak általában jobb a társadalmi státuszuk

Egy tanulmány szerint a magasságnak a dominanciára és a társadalmi státuszra is hatása van. Ez lehet a magyarázata annak a ténynek, hogy a magasabb férfiak gyakrabban vesznek részt szociális tevékenységekben. Ennek köszönhetően pedig olyan társadalmi kapcsolatokat tudnak kialakítani, melyek segítik őket a céljaik elérésében.

Mennyi az ideális magasságkülönbség?

Egy lengyel antropológus, Boguslaw Pawlowski nagyon érdekes következtetésekre jutott. Kutatásai alapján azt állítja, hogy a pénz, a tisztelet és a bizalom olyan dolgok, melyekkel nem kellene foglalkoznunk a párválasztáskor. Ami igazán számít, az az ideális magasságkülönbség a párok között. Az ő kutatásai szerint a férfinak 1,09-szer kell magasabbnak lennie a nőnél.

A kutatásban néhány példát is említ az ideális párokra:

  • Cherie Blair és Tony Blair, akiknél ez a szám 1,10.
  • Victoria és David Beckham között 1,09-szeres a magasságkülönbség.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét