Lindsey Parr Gritton az életét megváltoztató pillanatot élt át csupán néhány héttel második gyermeke születése előtt. Útjának pozitív végkifejlete lett.

A terhessége 36. hetében mellrákot diagnosztizáltak nála.

2022 áprilisában Lindsey, az amerikai Georgia államban élő anyuka valami nyugtalanító dolgot fedezett fel a mellében a várandóssága 36. hetében. Így emlékszik vissza: “Az orvos először azt gondolta, valami elzáródás vagy mellgyulladás” – mesélt a kezdeti téves diagnózisról.

Grittont a megérzései késztették arra, hogy ultrahang vizsgálatot kérjen, és úgy véli, ez a döntés mentette meg az életét. “Szó szerint megmentettem a saját életemet azzal, hogy ezt kértem” – mondta.

Azt mondták, már csak 6 hónapja van vissza.

Az ultrahang egy erősen gyanús rákos csomót mutatott ki, nem sokkal később Gritton megtudta, hogy agresszív mellrákja van. Annak ellenére, hogy a családjában ennek nem volt előzménye, szembe kellett néznie a sokkoló hírrel, hogy már csak 6 hónapja van hátra. “Mindenki nagyon le volt sújtva, és senki sem tudta elhinni” – mesélte.

Szerencsére a kezelés után már gyógyultnak tekinthető.

Az intenzív kezelést követően Gritton megünnepelte, hogy rákmentesnek nyilvánították. Kitartása és családja iránti szeretete győzedelmeskedett, így lett a szörnyű helyzetből örömteli fordulat. “Készítettem egy albumot, leveleket írtam a gyerekeimnek, csináltam videót, mindent. Megpróbáltam mindent megtenni, amit tudok.”

Szerencsére a kezelés végére a tesztek már nem mutatták ki a rák jelenlétét. “Annyira boldogok voltunk, miután megtudtuk, hogy a rák már nincs a testemben. Nem tudtuk, őszintén senki sem tudta elhinni. Egészen szürreális volt.”

Most online osztja meg az általa bejárt utat.

Másfél évvel a diagnózis után Lindsey Parr Gritton nemcsak újra tudja élvezni az életét, de tapasztalatait arra is felhasználja, hogy felhívja a fiatal nők figyelmét a mellrákra. Története nem várt népszerűségre tett szert TikTokon, és összehozta olyan emberekkel, akik hasonló dolgokat éltek át.

Saját szavaival élve: “Ez igazán szürreális, mert egyszerűen nem gondoltam volna, hogy itt leszek. Szóval, minden pillanat hihetetlen.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét