19 éves korában az amerikai-kanadai sportoló, Angela Seung Ju Lee lett a legfiatalabb ember, aki világbajnokságot nyert. Ezután egy kis szünet következett a karrierjében, hiszen a főszerepet az életében a családalapítás foglalta el.
Angela azonban nemrég visszatért a versenyzéshez, és bebizonyította, hogy az anyukák minden szempontból a legerősebb emberek a világon.

Legfiatalabb világbajnokként rekordot állított fel.

Vancouverben született, 7 éves volt, mikor családjával Hawaiira költöztek. A versenyzést nagyon korán, már 6 évesen elkezdte. Miután ő lett a legfiatalabb ember, aki valaha világbajnoki címet nyert kevert harcművészetekben, egy időre visszavonult, hogy családot alapítson.

Ezután a családjának szentelte magát.

Angela és férje, Bruno Pucci első gyermeke, Ava Marie Pucci 2021. április 16-án született meg. Angela szerint amióta az eszét tudja, anyuka akart lenni. Egy interjúban elmesélte, hogy a várandóssága alatt is megpróbált edzeni, de nem olyan gyakran és nem olyan keményen, mint korábban.

Mielőtt édesanya lett, “megállíthatatlannak” nevezték, azóta pedig még inkább az.

Bár úgy gondolja, sokan hitetlenkednek, hogy tud olyan jó lenni, mint korábban, szerinte a kételkedőknek nincs igazuk. “Azoknak, akik kételkednének: Soha ne becsüljenek alá! – mondta. – Az anyaságnak valóban megvan az a plusz előnye, hogy sokkal több erőt ad azok miatt a feladatok miatt, amiket az anyák végeznek.”

Bebizonyította, hogy minden szava igaz.

Most, 26 évesen újra a tettek mezejére lépett, és jobb formában van, mint valaha. 2022. március 26-án az egyik legnagyobb versenyén győzelmet aratott, nem is akármilyet. Sokan azt hitték, ő az esélytelenebb a küzdelemben, de kevesebb mint 2 menetre volt csak szüksége, hogy legyőzze ellenfelét.

Angela őszintén elmondta, nem tudta, mire számítson az első meccsén anyaként. Nem tudta, hogyan fog reagálni a teste a szülés után. Áprilisban szült, és csak bő 6 hónap után érezte úgy, hogy meggyógyult és visszatért az ereje. Ezalatt a 6 hónap alatt rendszeresen edzett, ám voltak korlátai.

Az első a család.

“Attól a pillanattól fogva, hogy megszültem a lányomat, terveztem a visszatérésemet” – mondta. Mikor arról kérdezték, hogy a baba gondozása hogyan változtatta meg az életét, elmondta, hogy reggelente edz, majd tart egy kis szünetet, és a nap további részét a kislányának szenteli. “Imádok vele lenni, hogy egész nap csak az anyasággal kell foglalkoznom, és láthatom, ahogyan cseperedik.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét