Sir Anthony Hopkins az egyik legkedveltebb színész. Világrekorder, hiszen ő az a színész, aki a legidősebb korban Oscar-díjat vett át, mégpedig 83 évesen Az apa című filmért. De nem ez az egyetlen dolog, ami idős korában a színésznek jutott. Kolumbiai feleségét, Stella Arroyavét a 60-as éveiben ismerte meg. Egészen új energiákat kapott tőle, amelyek aktívan tartják és boldoggá teszik.
Ismerd meg kettejük történetét és azt, hogyan motiválta felesége a színészt a filmezés folytatására.

Két házassága kudarcba fulladt.

Anthony Hopkins 1966-ban házasodott először. Felesége az angol színésznő, Petronella Barker volt. 1969-ben született meg lányuk, az énekes és dalszövegíró Abigail Hopkins. Ez a házasság 7 évig tartott.

Második felesége Jennifer Lynton volt, akivel 29 évig éltek házasságban, de 2002-ben a válás mellett döntöttek. Az utolsó években már külön is éltek. Akkoriban Hopkins így nyilatkozott: “Külön életet élek, és nem vagyok jó a párkapcsolatokban, egyikben sem. Nem tudok sokáig összezárva lenni senkivel.”

Új reményt kapott 64 évesen.

2001-ben azonban minden megváltozott, amikor megismerte Stella Arroyavét. Ekkor a színész a válása miatt nehéz időszakon ment át, ami életkora miatt talán még inkább megviselte.

Egy nap egy Los Angeles-i antikváriumban nézelődött, ahol Stella eladóként dolgozott. Az első percben megkedvelték egymást. Hopkins úgy emlékszik vissza, hogy Stella nem ment oda hozzá, hogy üdvözölje, de úgy nézett ki, mintha táncolna.

Arroyave színésznő és producer, egy kisebb kolumbiai városban, Popayánban született. Azért hagyta el szülőhazáját, és költözött az Egyesült Államokba, hogy megvalósítsa álmát, és sikeres színésznő legyen. Először New Yorkban élt, majd Los Angelesbe költözött, ahol egy antikváriumot és egy művészeti galériát nyitott.

A nála 18 évvel fiatalabb Stellával való kapcsolata teljesen megváltoztatta a színész életét. “10 évvel ezelőtt ismert meg, amikor nagyon lent voltam. De én ezt akkor nem éreztem. Csak nem bíztam senkiben. Főleg nem a nőkben.”

2003-ban a színész malibui otthonában tartották az esküvőt nagyon szűk körben, csupán 25 vendég jelenlétében. Köztük volt Steven Spielberg, Winona Ryder, Nicole Kidman, Catherine-Zeta Jones és Mickey Rooney is. Mivel 1993-ban Anthony Hopkinst Erzsébet királynő lovaggá ütötte, és megkapta a “Sir” előtagot a nevéhez, felesége a Lady Stella Hopkins nevet viseli a házasságkötésük óta.

A szerelem megmentette az életét.

A színész kihangsúlyozta, hogy Stellának köszönheti, hogy képes volt kimászni a gödörből. “Egy olyan nőt vettem feleségül, aki maximálisan optimista. Attól a pillanattól kezdve, hogy reggel kinyitja a szemét, már boldog. Mindig azt mondja nekem, hogy hagyjam abba az aggódást, és éljek a jelennek. Ő tanított meg élvezni az életet. A szakadék szélén álltam, de hátraléptem egyet, és most már tudom, hogy minden egyes nap ajándék.”

Anthony szerint Stella csendes természetének köszönhető, hogy segített neki megbirkózni a hírnév hátulütőivel, és most már nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek. “Az én filozófiám: nem az én dolgom, hogy mit gondolnak vagy mit mondanak rólam az emberek. Az vagyok, aki vagyok, és azt teszem, amit jónak látok. Nem várok el semmit, és mindent elfogadok. Ez sokkal könnyebbé teszi az életet” – mondta Hopkins.

Beleszeretett Kolumbiába is.

De Stella nem csak ezeket a változásokat hozta Anthony életébe. Kolumbiai gyökereinél fogva a színészt is Kolumbia igazi rajongójává tette.

“Tony imádja az arepát. Szinte mindennap ezt eszik reggelire, és sok kolumbiai zenét is hallgatunk együtt. A latin természetem miatt mindennap mosolyogva ébredek és máris táncra perdülnék. Ez pedig igen távol van a walesi temperamentumtól, ami jóval visszafogottabb. Tökéletesen kiegyensúlyozzuk egymást.”

Hopkins így beszélt Stelláról: “Egy csodálatos nő, aki imádja költeni a pénzt.” De a színész ezt nem hibaként rótta fel, éppen ellenkezőleg, ez is része azoknak a tulajdonságoknak, amelyek miatt Hopkins beleszeretett, hiszen ezáltal is élvezi az életet.

“Nagyon jól illik hozzám, mert lelassít. Reggel ültem egy étteremben, dülöngéltem a székben, mire ezt mondta: ‘Ne csináld ezt.’ Visszakérdeztem, hogy miért. ‘Mert elájulhatsz’ – mondta. Vigyáz rám, mert kell is, olyan a természetem, hogy nagyon gyorsan csinálok mindent. Még mindig 45 évesnek hiszem magam. Túl gyorsan megyek, aztán mindig elesem, és ő emlékeztet rá, hogy ezt nem így kellene.”

Az élet számára már egy tánc.

84 évesen Anthony Hopkins életöröme és energiaszintje túlcsordul. Számos videót posztol, amelyeken nyári ruhában, panamakalapban cumbiát vagy merenguét táncol. Néha még azt is mondja: “Kolumbiai vagyok!”

Kétség sem fér hozzá, hogy ezt az energiát és életörömöt a szerelemtől kapja. Sosincs túl késő megtalálni az igazit.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here