A gyerekek gyakran választják szüleik hivatását, ám a légiközlekedésben ez a gyakorlat eddig viszonylag ritkán fordult elő. A következőkben egy különleges családot mutatunk be, akik Izlandról Washingtonba repültek, miközben ők alkották a repülőgép személyzetét.

Az utasoknak is különleges élményben volt részük.

A Jónsson család közös szenvedélye a repülés. Ingvar Mar Jónsson kapitány és felesége, valamint 3 lánya alkották a repülőgép teljes személyzetét a járaton. A soha vissza nem térő alkalomra egy Izlandról Washingtonba tartó járaton nyílt lehetősége a családnak.

“Izland egy kicsi ország, így a repülés könnyen családi üggyé válhat” – áll a légitársaság Twitter-oldalán. A család szándékosan igyekezett úgy alakítani a dolgokat, hogy ugyanarra a járatra kerüljenek. Felkeresték munkáltatójukat, és megkérdezték, lehetséges volna-e néhány változtatást eszközölni, hogy együtt repülhessenek.

Az egész történet váratlan fordulatot vett.

Jónsson kapitány elmondta, hogy eredetileg csak 3 családtag lett volna jelen a gépen. Két kisebbik lányának át kellett szerveznie a munkabeosztását, hogy csatlakozhassanak a családhoz.

“Mivel a két kisebbik lányunk (Ingibjörg és Sigga Marta) nyáron kezdtek légiutas-kísérőként dolgozni, a feleségem, Sigga Nanna és a legidősebb lányunk, Nina azt gondolták, jó ötlet lenne egyszer együtt repülni Keflavikból Washington DC-be. Ingvar, Sigga Nanna és Nina meg is kapták a lehetőséget, ám a másik két lánynak műszakot kellett cserélnie, hogy ők is ott lehessenek a járaton augusztus 20-án.”

A család kihasználta a 24 órás pihenőt az úti cél felfedezésére.

Amikor leszálltak Washingtonban, a családhoz csatlakozott az anyós, a két kisebbik lány és Marta párja is, hogy igazi családi eseménnyé váljon az utazás. A történetük azóta nagyon népszerű lett interneten, főként az izlandiak körében.

“A család, amelyik együtt repül, együtt is marad.”

Ingvar elmesélte: “Nagyon felemelő érzés látni felnőni és önállóvá válni a gyerekeinket, ahogy szorgalmasan dolgozó felnőttek válnak belőlük.” A férfi 1997-ben ismerte meg feleségét, akivel egy járaton dolgoztak. Rögtön szerelmesek lettek, ahogy a férj fogalmazott: “Szerelem volt első repülésre.”

A repülés nem csupán munka számukra.

A repülés iránti szenvedély a felesége vérében is ott csörgedezik: “A feleségem, Sigga Nanna repülős családból származik. Nagyapja, Snorri és édesapja, Jon Karl az Icelandair nyugalmazott kapitányai.” A feleség családjának hosszú története van a repülés tekintetében, hiszen bátyja, annak felesége és testvére is a légiközlekedésben dolgoznak kapitányként és légiutas-kísérőként az 1937-ben alapított Icelandair légitársaságnál.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét