Cher édesanyja, Georgia Holt 2022. december 10-én hunyt el 96 éves korában. Az énekesnő az “Anya elment” szívbemarkoló szavakkal twittelte a hírt. Mindez néhány hónappal azután történt, hogy Cher közzétette, édesanyja tüdőgyulladással került kórházba.

Akkoriban azonban a helyzet még reményteljesebbnek tűnt, mivel úgy látszott, édesanyja fel fog épülni: “Bocsánat, hogy eltűntem. Anya beteg lett, hol jobban, hol rosszabbul van. Most jött ki a kórházból.” Hozzátette azt is, úgy tűnik, édesanyja jobban lett. Ám nem sokkal később a dolgok rosszabbra fordultak.

Georgia Holt egy tinédzser anyuka gyermekeként látta meg a napvilágot 1926-ban Arkansasban. Híres akkor lett, mikor Los Angelesbe költözött és színésznő, modell, énekesnő lett belőle. Szerepelt filmekben és tévésorozatokban egészen az 1950-es évektől kezdve.

2013-ban Cher segítségével megjelentette debütáló albumát Honky Tonk Woman címmel. Ezzel az álma vált valóra, melyet 80 éven át dédelgetett. Még ugyanabban az évben elkészült egy dokumentumfilm – melynek Cher volt a producere – Dear Mom, Love Cher címmel, amit anyák napján mutattak be. A popsztár a filmben őszintén beszélt arról, hogy milyen szoros kapcsolat fűzi édesanyjához, és hogy mennyit tanult tőle az élete során.

A film középpontjában az állt, hogy bemutassák a család történetét Georgia, az ő unokái és a lányai – Cher és Georganne LaPier – elbeszélésein keresztül. Cher elmesélte, hogy édesanyja 6-szor ment férjhez, és mindig hangsúlyozta annak fontosságát, hogy azzal legyünk együtt, akit igazán szeretünk.

Mint a legtöbb anya-lánya kapcsolatban, az övékben is voltak konfliktusok és nehézségek, de egészét tekintve nagyon harmonikus volt a viszonyuk. “Soha nem adott tanácsot sem nekem, sem a testvéremnek, mert tudta, hogy úgysem fogadnánk meg” – mondta egyszer Cher az anyukájáról. Hozzátette, direkt tanács helyett inkább úgy tanult az anyukájától, hogy figyelte, amit a saját hibáiról és ballépéseiről mesélt.

Egy szülő elvesztése mindig fájdalmas, függetlenül attól, hogy mikor történik meg. Kívánunk Chernek sok erőt ahhoz, hogy meg tudjon birkózni a veszteségével.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét